Keuken

Eitje breken met Tony Junior

‘Ik wilde gouden kranen, omdat dat bazig is’Tony

Van het lelijkste naar het mooiste appartement van Nederland

Tony Junior woont in het lelijkste appartement van Nederland, aldus Tony Junior zelf. “Nou ja, woonde”, lacht hij. “Toen ik terugkwam van Expeditie Robinson dacht ik: het is nu écht tijd voor een nieuwe keuken. Na een heel rijtje keukenwinkels te zijn afgegaan, vond ik die uiteindelijk bij Bruynzeel Keukens.”

Als je heel eerlijk bent: hoe vaak sta jij eigenlijk in de keuken?

“Nu mijn nieuwe keuken erin zit, wil ik vaker gaan koken. Ik heb een abonnement genomen op een maaltijdbox, zodat ik niet naar de supermarkt hoef. Boodschappen doen vind ik zo vervelend.”

Sta Tonyjij als DJ dan niet iedere avond in een andere wereldstad te draaien?

“Als ik aan het touren ben wel. Dan lunch én dineer ik in restaurants, dat loopt soms de spuigaten uit. Juist daarom word ik het meest gelukkig van de Hollandse pot. Boerenkool met worst, hete bliksem, zuurkool, ik vind het allemaal heerlijk. Hollands eten is voor mij sterk verbonden aan lekker thuis zijn.''

Je brengt honderden uren per jaar door in vliegtuigen. Wat vind je van vliegtuigmaaltijden?

“Vaak is het echt niet te doen. De laatste tijd vlieg ik steeds vaker business class, maar dan nog kies ik liever voor een economy-maaltijd. Zo simpel mogelijk, een pastaatje met kip of zo. In de business class doen ze heel erg hun best om iets culinairs voor te schotelen, maar het blijft een opgewarmd prakje. Nog een goede tip: focus op de soepjes, die zijn meestal het lekkerst.”

Als je weer thuiskomt na al dat touren, wat vind je dan de fijnste plek in huis?

“Mijn studio, zonder twijfel. Dat is voor mij werken, maar ook ontspannen. Als ik muziek aan het maken ben, vergeet ik alles om me heen. En tegenwoordig is mijn keuken ook echt een fijne plek.” 

Tony


Sta jij liever alleen of samen in de keuken?

“Ik ben een gezelligheidsdier, ook in de keuken. Mijn vader, goede vriend en tourmanager hebben ook allemaal een appartement in dit pand, dus het is altijd gezellig druk. Mijn leven is best heftig, dus ik vind het belangrijk dat ik op mijn eten let. Maar als ik op een verlaten vliegveld sta en de enige optie een Burger King is, dan ga ik toch maar even een Whopper halen.”

Is er een keukengadget dat absoluut onmisbaar is voor jou?

“Een dezer dagen ga ik écht een espresso-apparaat kopen. Met een goede espresso is het ‘s ochtends, of in mijn geval vaak ‘sTony middags, net even lekkerder opstaan. Mijn oom maakt de lekkerste espresso die ik ooit heb gedronken. En dat zegt wat, want ik ben best een snob op dat gebied. Ik haal koffiebonen uit Italië en ga bij mijn oom in de leer.”

Topchefs lijken tegenwoordig wel rocksterren, vol met tattoo’s en ruige baarden. Zou dat harde leven in de keuken iets voor jou zijn?

“Toen ik het stadium voorbij was dat ik astronaut wilde worden, heb ik wel een tijd geroepen dat kok me wel wat leek. Ik vond het vroeger heerlijk om met mijn moeder in de keuken te staan. Ze kookte vaak Indisch en Surinaams, en ze kon heerlijke sushi maken. Eenmaal op de middelbare school ontdekte ik de muziek en voelde ik meteen dat ik daarvoor gemaakt was. De droom om kok te worden, was op slag vervlogen.”

Op het Expeditie Robinson-eiland was het flink afzien voor je. Heeft die ervaring je kijk op eten veranderd?

“Nogal! Als je bijna niets meer eet, schiet je lichaam in een overlevingsstand. Opeens zag ik een grote mier als een paar gram eiwitten. Op ons eiland hingen veel van die kleine, groene banaantjes. Met weinig voedsel in je lichaam merk je goed wat voor invloed snelle koolhydraten op je hebben. Na zo’n banaantje kon ik er even een uur tegenaan, om me daarna weer superslecht te voelen. Wat je niet op tv zag, was dat ik veel bezig was met vissen en zeeëgels opduiken. Ik was wel een beetje de kok op het eiland.”

Wat was voor jou het moment waarop je dacht: ik heb écht een nieuwe keuken nodig?

“HeTonyel grappig, dat was nadat ik terugkwam van Expeditie Robinson. De keukenkastjes in mijn oude keuken vielen er half uit, dat sloeg echt nergens meer op. Het was een beetje voor schut om een lekker eitje te bakken voor iemand in die oude, gare keuken. Nu hoef ik me gelukkig nergens meer voor te schamen, haha.”

Hoe kwam je bij Bruynzeel Keukens terecht?

“Ik woon op een meubelboulevard, dus het stikt van de keukenwinkels om me heen. Ik ben zo’n echt Utrechts onderhandelaartje, dus ik ging al die winkels af. Met een stapel offertes onder mijn arm begon ik korting te bedingen: ‘Hé ouwe baas, de concurrent vraagt dit voor zijn keuken, wat kun jij voor me doen?’ Toen ik mijn keuken gevonden dacht te hebben, liep ik even naar buiten. Ineens zag ik de winkel van Bruynzeel Keukens aan de overkant. Ik dacht: dat is toch een beetje de Rolex onder de keukens, laat ik daar ook maar eens kijken. Binnen liep ik aankoopadviseur Clint tegen het lijf. Ik zei tegen hem: ‘Heel simpel, kun je lager met je prijs of niet?’ Clint vertelde ons het verhaal van Bruynzeel: de focus op functionaliteit en kwaliteit, en dat ieder onderdeel van de keuken een vaste prijs heeft. Daarnaast vertelde hij dat de keukens van Bruynzeel nog steeds in eigen fabriek in Nederland worden gemaakt. Ook dat sprak me erg aan.”

Was je er samen met Clint vlot uit hoe de keuken eruit zou komen te zien?Tony

“Voor mij was iedere keuken al een verbetering, haha. Ik heb nu een steady witte keuken, met fijne kastjes en een integraal aan de rechterkant om leuke dingetjes op te zetten. En ik wilde gouden kranen. Waarom? Dat is toch bazig!”

Je hebt twee spoelbakken in je nieuwe keuken. Vanwaar die keuze?

“Daar vraagt iedereen naar die mijn keuken ziet. Naast mijn half uit elkaar vallende keuken, was ook mijn badkamer niet bepaald representatief meer. En er zat geen wasbak in, waardoor ik altijd mijn tanden stond te poetsen in de spoelbak van mijn keuken. Ik dacht: met twee spoelbakken heb ik er eentje voor het tandenpoetsen en eentje voor het koken. Maar inmiddels heb ik ook maar een nieuwe badkamer laten zetten en daar ook een wasbak in. Best handig eigenlijk, haha.”

Is je keuken nu ook meteen het pronkstuk van je appartement?

“Iedereen die mijn kamer komt binnenlopen geeft er complimenten over. Ze zeggen dat mijn keuken een grote aanwinst is en dat ik nu niet meer het lelijkste, maar juist het mooiste appartement van Nederland heb.”

Ben jij net als Tony op zoek naar de keuken die helemaal past bij jouw stijl? Laat je inspireren! En heb je ook al een kijkje genomen in de keuken van Kirsten?

Laat je inspireren   Kijkje bij Kirsten   

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen. Kies hieronder hoe je verder wilt gaan. Deze keuze hoef je maar één keer te maken.