Keuken

Bruynzeel Keukens en Team CASA

Samen werken aan de toekomst van de Nederlandse (woning)bouw. 

Toen we in juni 2018 op vastgoedbeurs Provada in gesprek raakten met Team CASA van de TU Eindhoven, wisten we: dit belooft een bijzonder project te worden. 

CASA: Comfortable, Affordable, Sustainable, AlternativeCasa

Team CASA bestaat uit 27 studenten van de TU Eindhoven, die samen werken aan de toekomst van de Nederlandse (woning)bouw. Het doel van de studenten? Partners vanuit de gebouwde omgeving en de academische wereld verbinden om integratie en innovatie naar de bouwwereld te brengen. Ze willen een hogere standaard neerzetten op het gebied van comfort, betaalbaarheid en duurzaamheid met behulp van technologieën die vandaag de dag voor handen zijn.

CASA 1.0.

OCasap welke manier het team dit gaat doen? Het eerste grote project is CASA 1.0: de ontwikkeling van duurzaam en toekomstgericht huis. Het huis wordt gebouwd aan de hand van een flexibele constructie, met een stalen, dragende kern in het midden. Hierdoor kan het huis erg lang blijven staan. Aan deze kern worden demontabele vloeren bevestigd, waaraan vervolgens de gevel wordt opgehangen. Dit biedt de volgende voordelen: 

  • De gevel van de woning kan vervangen worden, zonder dat het gebouw moet worden afgebroken. Dit verbetert de levensduur van de woning.
  • Er is complete ontwerpvrijheid voor de gevel. Dit biedt toekomstige bewoners veel vrijheid en mogelijkheden in hun woonwensen. Ook een renovatie is gemakkelijker te realiseren. 
  • Bouwen wordt makkelijker, sneller en goedkoper doordat alle leidingen en technische installaties voor de assemblage in de kern gemonteerd worden. De vloeren en de wanden worden daarna aan de kern gekoppeld.
  • De woning kent een basis van 8 bij 8 meter. De unieke constructie van de kern maakt het mogelijk deze te stapelen en koppelen. Zo kunnen bijvoorbeeld kantoorgebouwen, rijtjeswoningen en galerijflats worden gerealiseerd. 

Vervolgstappen

De eerste CASA woning wordt gerealiseerd in het Brainport Smart District tussen Eindhoven en Helmond. Vlak voor de Kerstdagen heeft team CASA de vergunning ontvangen om te bouwen. De komende tijd werkt het team aan het perfectioneren van het ontwerp en maken ze zich op voor de bouw van de woning, welke op een later moment in 2019 zal starten. Het zal niet bij één woning blijven. Team CASA is vastberaden om na CASA 1.0 verder te gaan met het realiseren van meer duurzame en toekomstgerichte huizen. 

Casa


Bruynzeel Keukens en Team CASA

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een belangrijk speerpunt binnen Bruynzeel Keukens. Zo werken we aan de circulaire keuken, produceren we als eerste en enige keukenfabrikant in Europa CO2 neutraal in onze eigen fabriek in Bergen op Zoom en werken we constant aan een verduurzaming van onze processen. We zijn dan ook zo te spreken over het initiatief dat we graag 3 keukens sponsoren die in de eerste CASA woning geplaatst worden. We blijven team CASA volgen in de ontwikkeling van de woning. Wordt vervolgd……….

Meer weten over ons MVO beleid en hoe Bruynzeel Keukens nog meer bijdraagt aan de circulaire economie?

 Circulaire economie

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.