Keuken

Bruynzeel Keukens en Jongeneel slaan handen ineen voor Stichting Gered Gereedschap

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is een belangrijk speerpunt binnen Bruynzeel Keukens en ons moederbedrijf DKG. Niet alleen kijken we hoe we op een duurzame en verantwoorde wijze processen kunnen inrichten en onze producten samen kunnen stellen, maar juist ook wat we daar buiten allemaal nog kunnen doen. We zijn er van overtuigd dat het vinden van gelijkgestemden hierin belangrijk is. Alleen kunnen we veel, maar samen nog veel meer. Jongeneel is een samenwerkingspartij waar we al jarenlang een duurzame relatie mee hebben én beiden zetten we ons breed in voor een betere wereld. Samen met hen gaan we ons het komend jaar dan ook inzetten voor Stichting Gered Gereedschap. 

Tools for Uganda


Wat doet Stichting Gered Gereedschap? 

Stichting Gered Gereedschap zet zich in voor mensen in ontwikkelingslanden. In het specifiek (leerling) vakmensen die behoefte hebben aan de juiste kennis, kunde en middelen. Zo kunnen zij aan een vakopleiding beginnen, de arbeidsmarkt betreden en praktijkervaring op doen en zelfs starten als eigen ondernemer. Het geeft de mensen de kans om een zelfstandig bestaan op te bouwen. Bijvoorbeeld als timmerman, automonteur of kleermaker. 

Stichting Gered GereedschapDoor gereedschap in te zamelen dat niet meer gebruikt wordt en dit waar nodig op te knappen, verzorgt de stichting de benodigde materialen en een goed gevulde gereedschapskist daar waar mensen dit hard nodig hebben. 

Welk project van Stichting Gered Gereedschap steunen Bruynzeel Keukens en Jongeneel?

Bruynzeel Keukens en Jongeneel zetten zich samen in voor de Don Bosco school in Malawi Kongo. Deze school leidt timmervaklieden op. Bij het afronden van de opleiding ontvangen zij een goed gevulde gereedschapskist om de eerste stap naar zelfstandig ondernemen te kunnen zetten. 

Bruynzeel Keukens verzamelt oud gereedschap dat niet meer gebruikt wordt in de diverse productieafdelingen binnen de organisatie. Daarnaast wordt ook medewerkers gevraagd oud gereedschap in te leveren als bijdrage aan dit mooie project. 

Bruynzeel Keukens:
‘’We zijn er enorm trots op bij te mogen dragen aan dit mooie project. Bruynzeel Keukens kent een rijke geschiedenis waarin houtbewerking altijd centraal heeft gestaan. Van het maken van vloeren en deuren tot potloden en keukens. Hoe mooi is het dat we een bijdrage kunnen leveren aan de vakkennis en uitrusting van timmerlieden in opleiding en hen een toekomst op de arbeidsmarkt mogen bieden.’’ 

Stichting Gered Gereedschap


Jongeneel maak van al haar vestigingen inzamelpunten waar men oud gereedschap kan inleveren. Al het ingezamelde gereedschap wordt opgeknapt zodat het weer klaar is voor gebruik. Gereedschapskisten worden gevuld en vervoerd naar het betreffende land waar het zo hard nodig is. Samen willen we natuurlijk zoveel mogelijk gereedschapskisten aanbieden aan de leerlingen van Don Bosco. En daar kan ook jij bij helpen! Wil je weten hoe? Lees dan snel verder! 
Stichting Gered Gereedschap

Help jij mee? 

Heb jij thuis gereedschap liggen dat je niet meer gebruikt? Dan kan ook jij helpen! Lever het gereedschap in bij een van de 43 inzamelpunten van Jongeneel. Geen Jongeneel inzamelpunt bij jou in de buurt? Dan ben je natuurlijk ook van harte welkom op een van de andere locaties van Stichting Gered Gereedschap. Kijk op www.geredgereedschap.nl/inzamelpunten 

Volg de voortgang van dit project

We zijn enorm enthousiast om van start te gaan met dit project en houden je dan ook graag op de hoogte. Volg Bruynzeel Keukens op LinkedIn en/of Facebook en lees als eerste de updates over de voortgang van dit project. 
Meer weten over onze visie op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen? We vertellen je graag meer. 
 

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.