Keuken

Een kijkje in de keuken van Mirjam

Ondanks dat deze keuken niet meer beschikbaar is in het huidige assortiment nodigen we je graag uit om vrijblijvend een 3D keukenontwerp te laten maken. Op basis van jouw wensen stellen we de keuken samen die perfect bij jou past. 

Blauw als de zee

De keuken van Mirjam en haar gezin valt op door zijn landelijke uitstraling en blauwe jasje. Die kleur is niet toevallig gekozen; het gezin woont namelijk in Zeeland. “Blauw is de kleur van de zee en past hier precies,” vertelt Mirjam. Benieuwd naar de rest van haar landelijke keuken? Kom binnen…

Mirjam woont samen met haar man en twee dochters in een dorp in Zeeland. Toen ze in 2011 dit nieuwbouwhuis kochten, waren ze de eerste bewoners en mochten dus ook de keuken geheel naar eigen smaak uitzoeken. “De woning was destijds heel erg licht en wit. Ik vond dat veel te steriel en miste kleur. Ik koos daarom voor een blauwe landelijke keuken. Misschien niet de eerste de beste keuze voor velen, maar ik vind het een hele mooie kleur,” vertelt Mirjam.

1          3          2

17
VERLIEFD OP DE KLEUR VAN DE ZEE

Toch is de kleur best logisch voor een huis in Zeeland. Mirjam: “Blauw doet me denken aan de zee. Ik vind het een prachtige kleur. Als kind had ik altijd een blauwe kamer. Voor mij is het dan ook een tijdloze kleur, ik ben er na al die jaren nog steeds blij mee.” Extra leuk: de afzuigkap is van hetzelfde materiaal als de keukenkastjes en blendt zo mooi in met de rest van de keuken.

D4e keuken van Mirjam en haar gezin heeft een landelijke uitstraling, maar is toch ook modern door het stoere blad. “Dat vond ik ook zo mooi aan deze, omdat het niet té landelijk is. Ik vind het een mooi contrast met een nieuwbouwhuis. Daar krijg je al best snel een strak interieur omdat het de sfeer mist van een oud huis. Door te kiezen voor een landelijke keuken wordt het geheel meteen een stuk gezelliger.” Een tip van Mirjam: voordat ze een keuken kochten, tekenden ze eerst met potlood een keuken op de muur. Zo konden ze meteen bepalen wat waar het beste kon staan.

FLEXITARIER VERSUS VLEESETERS13

Gezellig is de landelijke keuken zeker. Er wordt hier dan ook regelmatig gekokkereld met de kookboeken van Ottolenghi als favoriet. “Onze jongste dochter is vegetariër, dus we koken regelmatig iets van hem. Onze oudste danst op hoog niveau en heeft juist eiwitten nodig, dus er wordt ook regelmatig vlees gegeten. Sterker nog: de jongste is gek op vitello tonato, haar enige uitzondering. Naast mijn kippensoep dan, hoewel ze hier wel de stukjes kip uitvist, haha.” Wat er dit najaar regelmatig op het menu staat, zijn stoofpotten en soepen. Ook de zalm uit de rookoven wordt vaak gemaakt. “Dat is altijd een hit bij visite. Hoewel onze dochters het nu al te vaak hebben gegeten. Die willen liever iets anders op hun bord.”

Een van de eisen voor deze landelijke keuken was dat er veel opbergruimte moest zijn. Ook wilde Mirjam geen smalle lades, maar juist brede. “Ook omdat je zo langere lijnen krijgt en de keuken optisch langer wordt. Ik heb niets met smalle keukenkastjes. Met bredere creëer ik meteen meer rust in deze landelijke keuken.”

5


10MINI VERBOUWING

Een huis is eigenlijk nooit af. Dat geldt ook voor de keuken van Mirjam en haar gezin. “We willen heel graag een extra raam creëren in de muur waar nu de wasbak staat. En dan het liefst eentje in de volledige lengte. Aan de andere kant zit onze tuin met buitenkeuken en zo heb je meer verbinding met buiten.” Een andere wens is toch een inbouwkoelkast. De huidige is eigenlijk niet zo handig, geeft Mirjam toe. “Hij is heel leuk, maar niet echt functioneel. Als we eenmaal een raam laten inbouwen kunnen we het werkblad door laten trekken en kiezen voor een mooie inbouwkoelkast, dus wie weet.” Wat ze verder nog zou willen veranderen? “De oudste wil graag een bruisendwaterkraan en mijn man droomt van een stille vaatwasser.”14

Of de keuken van Mirjam altijd zo netjes is in een gezin van vier? “Jazeker, dat komt doordat achter de krijtwand een bijkeuken zit. We hebben twee tienermeiden met heel veel schoenen, jassen en tassen. Die werken we allemaal weg in de bijkeuken, zodat de gewone keuken mooi netjes blijft,” grapt Mirjam.

KREEFTENSEIZOEN

Aan de andere kant van de bijkeuken zit dus een hele mooie krijtwand, waar het gezin van alles op tekent en schrijft. Van grappige uitspraken, mobiele nummers en hun favoriete quote ‘Home is where the hart is’ (Hart verwijst naar hun achternaam) tot aan een illustrati6e van een kreeft, die Mirjam zelf tekende. Mirjam: “Van 1 april tot en met 1 juli is het hier kreeftenseizoen en eten we ze vers uit de Oosterschelde.”

Aan de andere kant is plek voor kookboeken en andere keukenspullen. “We konden deze wand ook gebruiken voor inbouwapparatuur zoals een magnetron en vriezer, maar eigenlijk gebruiken we die niet. We hebben er wel twee in de schuur staan, handig voor ijsjes en brood. Dit hoekje maakt het allemaal net even wat gezelliger.”

 

WOONKEUKEN VOL ZEEUWSE GEZELLIGHEID

18
Volg Interior Junkie voor meer inspiratie.

Het meest fijne aan de keuken is dat hier met veel mensen gekookt kan worden zonder dat je elkaar in de weg staat. Daarnaast is het een echte woonkeuken en heb je verbinding met de rest van het huis. Mirjam: “Het werkblad is heel erg fijn, je kunt er gewoon van alles op kan snijden en er hete pannen op zetten. Het is composiet dus het krast en vlekt niet, ook heel ideaal met kinderen” Daarnaast wordt het fornuis met de zes gaspitten ook zeker gewaardeerd. Het kreeftenseizoen is inmiddels voorbij, maar iets in mij zegt dat hier de komende tijd veel stoofpotjes op gekookt worden…

Keukenopstelling: hoek
Keukentype: Olympia stroken 10 
Prijs: € 9.045 
Aantal m2: 9
Stijl: Landelijk
Highlights:

  • Composietblad en spoelbak
  • Schouw in dezelfde kleur als deuren
  • Grote lades links en rechts van de kookplaat
  • Veel werkblad tussen koken en spoelen


Ben jij net als Mirjam op zoek naar de keuken die helemaal past bij jouw stijl? Laat je inspireren! En heb je ook al een kijkje genomen in de zwarte keuken van Kirsten?

Laat je inspireren   Kijkje bij Kirsten 

 

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.