Keuken

Nederlanders zijn erg te spreken over de maaltijden die thuis op tafel komen

Thuiskomen kan alleen op een plek waar jij je thuis voelt. Is de keuken het hart van het huishouden? En hoe ziet het leven in- en om de keuken er dan uit? Bruynzeel Keukens onderzocht het! Met als eerste thema in de reeks van onderzoeksresultaten: koken. 

94% van de Nederlanders in een meerpersoonshuishouden vindt de eigen maaltijden lekker

Nederlanders in een meerpersoonshuishouden zijn erg te spreken over hun eigen kookkunsten. Maar liefst 62% geeft aan de maaltijden uit eigen keuken lekker te vinden. Dat de eigen maaltijden héél lekker zijn, zegt zelfs 32% van de Nederlanders. Vooral vrouwen geven aan dat zij de beste kok zijn in huis. Mannen vinden daarentegen vaker dat hun partner/huisgenoot een betere kok is. 

Smul jij ook van je eigen maaltijden? Of ga je toch liever voor een pizza uit de oven? Test hier wat voor keukentype jij bent.

koken


Bij drie op de vijf Nederlanders wordt er niet dagelijks gekookt

Bij 1% van de Nederlanders wordt er thuis zelfs helemaal nooit gekookt. Toch geeft iets meer dan een vijfde van de Nederlanders aan maar één dag niet thuis te koken en de overige zes dagen per week wel in de keuken aan de slag te gaan. En koken doet men niet altijd alleen! Wanneer men kookt, geeft 28% aan dit samen met de partner en/of huisgenoot te doen. 

Pasta wint het van patat bij kinderen

Bij maar liefst 68% van de huishoudens met thuiswonende kinderen, hebben de kinderen invloed op wat er op tafel komt te staan. En welk gerecht is favoriet bij de kinderen? Op nummer 1 staat pasta, nauw gevolgd door patat/friet en pizza. Ook pannenkoeken en stamppot zijn graag gekozen maaltijden door kinderen. 

De kinderen ook betrekken bij het koken? Lees hier onze tips voor koken met kinderen.

kind


Eén op de vier Nederlanders heeft een vaste eet-dag

Zij geven aan een vaste dag per week te hebben waarop zij een bepaalde maaltijd eten. De vrijdag (37%) en zaterdag (36%) zijn het meest populair als vaste eet-dag en men eet dan voornamelijk friet. 

Meer dan de helft van de Nederlanders eet niet dagelijks aan tafel

Van alle ondervraagden geeft 14% aan nooit aan tafel te eten. 46% eet wel dagelijks aan tafel. Wanneer men niet (dagelijks) aan tafel eet, wordt er voornamelijk op de bank gegeten.

Wist je dat het ook mogelijk is om een tafelblad aan de keuken te ontwerpen? Zo maak je van jouw keukenruimte een levendige plek. Bekijk hier onze uitgebreide collectie.

 brighton
Brighton zwart


Een onderzoek naar het leven in- en om de keuken 

Dit onderzoek is uitgevoerd door Ruigrok NetPanel in opdracht van Bruynzeel Keukens. Het onderzoek richt zich op 4 thema’s: koken, opruimen en schoonmaken, feestdagen en het leven- in en om de keuken in het algemeen. Het onderzoek betreft een kwantitatief onderzoek dat online is uitgevoerd in de periode van 28 mei tot en met 6 juni 2019 en is representatief voor Nederlanders vanaf 22 jaar en ouder naar geslacht en opleiding. In totaal hebben 1.070 Nederlanders de vragenlijst helemaal ingevuld. 

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.