Keuken

Binnenkijken bij Kiki

Maak kennis met aankoopadviseur Kiki. Samen met haar partner Frank en sphynx kitten wonen zij in De Rijp. Kiki werkt sinds 2017 bij Bruynzeel Keukens als aankoopadviseur. In de afgelopen jaren heeft ze veel kennis en ervaring opgedaan. Dit jaar besloot ze haar eigen keuken onder handen te nemen. Kiki neemt ons mee in haar reis naar een nieuwe keuken, inclusief handige tips. 

Maak een ontwerpafspraak

Van een passie voor interieur naar een baan als ervaren keukenexpert 

Kiki: ‘’In 2017 ben ik bij Bruynzeel Keukens komen werken. Ik had geen enkele ervaring in het keukenvak, maar wel een grote passie voor interieur. Mijn vriendin Jamie werkte al bij Bruynzeel Keukens en adviseerde me eens te solliciteren. Tot mijn grote verrassing werd ik aangenomen en mocht in een intern opleidingstraject bij Bruynzeel Keukens volgen. Dankzij deze uitgebreide kennis over keukens, techniek en materialen was ik binnen no time klaar om de winkel in te gaan. Ik ben gestart in Haarlem en tegenwoordig kunnen mensen mij in de Bruynzeel winkel in Alkmaar vinden. 

KikiNog steeds ben ik ontzettend leergierig. Niet alleen blijf ik mezelf ontwikkelen in mijn ontwerpen, maar ik heb bijvoorbeeld ook mijn eigen keuken zelf gemonteerd om nog meer kennis op te doen over het montageproces en klanten hier ook beter in te kunnen adviseren. Wat dat advies is? Doe het vooral niet zelf haha!’’

Bekijk vacatures

Een keuken met de beste materialen

‘’Wanneer je zelf in de keukens werkt, hoef je je eigenlijk niet zo te oriënteren. Door mijn dagelijkse werkzaamheden wist ik overal wel iets vanaf. Toen ik dan ook zelf op zoek ging naar een nieuwe keuken, wilde ik de allerbeste materialen en apparatuur. Helaas is dit vaak ook het duurste, waardoor mijn partner het niet met alle keuzes eens was. We zijn daarom gaan kijken wat we écht heel belangrijk vonden. Dat was het werkblad van de keuken. In het verleden hadden we een werkblad waar je erg snel vlekken op zag. In onze huidige keuken hebben we een werkblad van keramiek. Dit is hittebestendig én vlekbestendig.’’ vertelt Kiki. 

Tips van Kiki bij de aanschaf van een nieuwe keuken: 

 • Kijk realistisch naar je budget en wensen en stem hier je uiteindelijke keuzes op af; 
 • Bezoek een keukenwinkel waar gewerkt wordt met netto prijzen, zodat je goed kan zien waar je daadwerkelijk voor betaalt. Zorg dat je altijd met een transparante offerte naar huis gaat; 
 • Kies voor apparaten van hetzelfde merk. Bij veel merken krijg je vanaf 4 apparaten of meer een langere garantie; 
 • Stem de hoogte van de keuken af op jouw lengte, zodat je prettig kunt werken in de keuken; 
 • De stoomoven is een fantastisch apparaat: je kunt er op culinair gebied heel veel mee en deze oven kan de magnetron volledig vervangen. 


‘Ik zou geen vierkante centimeter aan deze keuken willen veranderen’ 

‘’Deze keuken past perfect bij ons. Toen we in oktober 2019 in deze woning kwamen wonen, zat er nog een vrij nieuwe keuken in de woning. Het was een hele landelijke keuken en dat is niet mijn stijl. Ik hou enorm van interieur en inrichten en zeker gezien mijn werk, ontstond al snel de wens voor een nieuwe keuken. 

Ik ging al snel met een ontwerp aan de slag. Het werd de Matterhorn in de kleur leisteengrijs, welke de uitstraling heeft van een stijlvolle matzwarte keuken. Ook de greeplijsten en de plint zijn in deze kleur uitgevoerd, waardoor het een mooi geheel is. Het werkblad is van keramiek en uitgevoerd in de kleur Malmola Black Hammered. Daarnaast hebben we ook nog hoge kasten, welke in een houttint zijn uitgevoerd. Dit is de Atlas wild eiken licht. ‘’

Kiki


Een gezellige bar met stoer houten boomstamblad

‘’ Het werkblad van de keuken loopt tegen de hoge kasten aan. Dit creëert een bijzonder effect. In mijn eerste ontwerp had ik een U-keuken voor ogen met hoge kasten aan de andere kant, maar ik merkte dat er door de hoge kasten op die positie minder licht in huis zou komen. Licht zorgt er juist voor dat de ruimte groter oogt, dus koos ik voor een opstelling waarbij we meer natuurlijk licht in huis zouden hebben. Door het schiereiland hebben we ook een fijne verbinding met onze woonkamer. Het boomstamblad dient als gezellige bar tegenover de kookplaat. Zo is er tijdens het koken ook ruimte om gezellig samen een drankje te doen.’’ 

Kiki


Mega functioneel en ergonomisch 

‘’De keuken is uitgevoerd in een maxilijn. Dit betekent dat de keuken iets hoger is. Dit werkt niet alleen erg fijn als je wat langer bent, maar levert ook nog eens meer opbergruimte op aan de binnenkant van de kasten. 

In de keuken is sowieso erg veel rekening gehouden met functionaliteit. Ik vind dat een keuken niet alleen mooi moet zijn, maar je ook op een praktische manier aan de slag moet kunnen in de keuken. Ik heb mijn keuken daarom ergonomisch ingedeeld: je pakt iets uit de koelkast, legt het neer op het werkblad, spoelt het om, snijdt het in stukken en bakt het in de pan. Een ander handig advies is om een extra besteklade te nemen, die niet onder de kookplaat zit. Zo loop je elkaar niet in de weg tijdens het koken. ‘’

Tip van Kiki: Deel je keuken zo functioneel mogelijk in. Zorg dat na de koelkast de spoelbak komt en vervolgens de kookplaat. Een Bruynzeel adviseur kan je meer vertellen over de perfecte indeling van jouw keuken. 

Tip van Kiki: Lades zijn een stuk functioneler dan kasten. In mijn keukenontwerp vind je dan ook zoveel mogelijk lades terug. 

Tip van Kiki: Met een Le Mans hoekkast maak je optimaal gebruik van je ruimte. Je hebt je pannen altijd bij de hand. 

Bijzondere keukenapparatuur

De Matterhorn van Kiki is uitgerust met een complete apparatuurset. Daarnaast koos Kiki voor een aantal bijzondere apparaten in haar keuken: 

 • Een inbouw koffiemachine: heerlijk om ’s morgens een kop koffie mee te zetten; 
 • Een kokendwaterkraan van Quooker: kokend water direct uit de kraan; 
 • Een inductiekookplaat met werkbladzuiging: hierdoor is een afzuigkap overbodig; 
 • Combi-stoomoven: een geweldig apparaat wanneer je van uitgebreid koken houdt;
 • Een wijnkoelkast: deze wijnklimaatkast past perfect bij de bar en houdt alle wijnen op perfecte temperatuur. 

 

Kiki


Meer zien van Kiki’s woonstijl? Dat kan! 

‘’Ik heb een industriële woonstijl en hou echt van donkere kleuren en een stoere inrichting. Door in onze keuken te kiezen voor zwart en hout, kreeg deze al snel een industriële uitstraling. De greeploze keukenkasten, zorgen voor een strak design. Niet alleen in de keuken, maar ook in de rest van het interieur komt deze stijl goed terug: zo hebben we onder meer een stoere, groene muur en een grote, zwarte stalen kast.

Instagram gebruik ik voor het opdoen van wooninspiratie. Toen we verhuisd zijn naar deze woning, kreeg ik van veel mensen complimenten over de wijze waarop het is ingericht. Het leek me leuk om mijn stijl en woon ideeën te delen met meer mensen. Daarom ben ik begin 2020 een Instagram account begonnen waarbij ik volgers meer vertel over de inrichting van onze woning en tuin. De benedenverdieping van onze woning is inmiddels af, maar ook voor de bovenverdieping heb ik nog allerlei plannen die ik met mijn volgers wil delen. 

Volg Kiki op Instagram

Naast Instagram ga ik verder het liefst gewoon op zoek in winkels naar mooie stukken voor in mijn interieur. Als ik iets mooi vind, dan koop ik het. Inschatten of iets in mijn interieur past, gaat me goed af.’’ 

De keuken helemaal zelf gemonteerd

Kiki: ‘’We hebben er voor gekozen om de keuken zelf te monteren. Een hele onderneming, maar ik kwam tot deze keuze omdat ik enerzijds iets wilde besparen op de totaalprijs (bij Bruynzeel Keukens bepaal je zelf of je de keuken laat monteren of zelf aan de slag gaat met de montage van jouw nieuwe keuken). Anderzijds vond ik het voor mijn vak ook echt een toegevoegde waarde. Doordat ik mijn eigen keuken heb gemonteerd, weet ik nog meer van het product en de techniek erachter en kan ik klanten in de winkel nog beter adviseren in hun eigen keukentraject. 

Als ik achteraf kijk hoeveel tijd het gekost heeft om de keuken goed te monteren, had ik het liever uit handen gegeven. We liepen tegen een aantal onvoorziene situaties aan. Zo waren onze muren geen 90 graden, waardoor het plaatsen van de keuken een hoop gestoei was. Het zagen van de RVS greeplijsten was precisiewerk waar ook echt een goede zaag voor nodig was. Tot slot is het echt een kunst om de sifon goed aan te sluiten.

Toen de keuken eenmaal stond, was ik enorm trots op het eindresultaat. Het meest trots ben ik op de kleurencombinaties. Een nieuwe keuken kan je huis een totaal andere sfeer geven. 

Kiki


Keukentips waar iedereen van op de hoogte zou moeten zijn

Tot slot heeft Kiki nog een aantal laatste tips die ze iedereen zou willen meegeven: 

 • Antislip matten in de lades zijn erg fijn: alles blijft netjes staan; 
 • Bescherm je kookplaat met een inductiebeschermer: deze zijn beschikbaar in vele designs; 
 • Een kokendwaterkraan is echt een toegevoegde waarde; 
 • Met een stoomoven maak je gerechten gezonder en smaakvoller: het eerste gerecht dat we maakten toen onze keuken geplaatst was, was dan ook broccoli en zalm uit de stoomoven;
 • Het het gebruik van planten en accessoires creëer je pas écht sfeer in de keuken. Vergeet dit dan ook niet want het maakt de keuken helemaal af.  

 

Kiki


Op zoek naar een keuken die helemaal past bij jou? 

Maak dan vrijblijvend een ontwerpafspraak in een van onze winkels. We gaan graag aan de slag met een 3D keukenontwerp waarin we al jouw wensen samenbrengen. 

Maak een afspraak   Bekijk de keukencollectie
 

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.