Keuken

Een kijkje in de keukenwinkel

Zet nu de eerste stap naar de keuken die alleen bij jou past. Laat je vrijblijvend inspireren en adviseren!

Inspiratie opgedaan? Zet al je ideeën op je moodboard. En jouw ideale keuken is weer een stapje dichterbij!

Maak nu je moodboard

Benieuwd hoe al jouw ideeën er in het echt uitzien? Kom langs in de winkel! Dan maken we gratis en vrijblijvend een 3D ontwerp van jouw keuken. 

Laat jouw 3D ontwerp maken

Je weet wat je mooi vindt. Maar past het ook binnen je budget? Onze aankoopadviseur rekent het graag voor je uit!

Laat jouw prijs berekenen

Er kan meer dan je denkt

In de vorige blog van Laura kon je lezen over haar huidige keuken en haar zoektocht naar een nieuwe keuken. Of eigenlijk vooral de oriëntatie, want de zoektocht komt vandaag aan bod. Nadat Laura met Elisah haar hele keuken heeft doorgesproken en heeft verteld wat ze er wel en niet fijn aan vind, was er een duidelijk beeld ontstaan. Voor Elisah, maar ook zeker voor Laura. Na het moodboard ingevuld te hebben vertrokken ze gelijk naar Utrecht, op naar de Bruynzeel keukenwinkel. Hier ging er letterlijk een wereld voor haar open. Vooral op het gebied van praktische opbergmogelijkheden. Daar is ze gek op, zoveel mogelijk kwijt kunnen in een kastje zonder dat het een chaos wordt. In onderstaande video zie je alles over het bezoek aan de winkel. Daaronder zetten we op een rij wat er na dit bezoek allemaal duidelijk is geworden voor Laura. Ook heel leuk: daarnaast vertellen we ook welke keuken het uiteindelijk is geworden en laten we de 3D-tekeningen zien.

De winkel

Laura is vast niet de enige die een heel Pinterest bord vol heeft staan met keukenfoto’s, ze heeft er door de jaren heen heel wat verzameld. Grappig is dat ze een aantal jaren geleden voornamelijk hele landelijke keukens opsloeg, nu zijn dat meer strakke keukens. Hoewel ze landelijke nog steeds wel mooi vind, past het niet in haar huis. Ze kijk nu meer naar een mix tussen Scandinavisch en industrieel. Het moet uiterLauraaard wel gezellig blijven, maar daar zorgt ze dan weer voor met accessoires. Ze houdt van een strakke, rustige basis zodat ze met details kan variëren.

Keukens genoeg in de winkel die daarbij pasten. De keuken waar ze eindigden vindt ze bijvoorbeeld heel erg mooi, vooral het werkblad. De kastjes ziet ze zelf liever wit en zonder streep. En dat is het fijne, in de winkel kon ze ontzettend veel inspiratie opdoen, maar uiteindelijk kiest ze gewoon bij elkaar wat ze zelf mooi vindt. En nog belangrijker: wat praktisch is voor haar situatie.


Waar ze ook weg van ben: een kokend water kraan. Het is iets wat ze al heel lang mooi vind, maar niet per se prioriteit heeft. Tot ze hem in het echt zag en kon proberen, deze kraan is direct flink gestegen op haar wensenlijstje. Gelijk kokend water in de pan, kopjes thee uit de kraan. Hoe handig? Vooral van die thee, want dat drinkt ze de hele dag door. Tegenwoordig heb je zelfs kranen met gefilterd plat en bruisend water, ook erg handig al vind ze zelf vooral het kokend water een groot pluspunt.

OpbergenLaura

De hoekkast voor pannen die je in de video ziet vind ze ideaal, volgens haar is die perfect voor in haar keuken omdat ze met een hoek zit die een beetje lastig is. Met zo’n kast maak je optimaal gebruik van de ruimte. Ook leuk vond ze de kastdeurtjes die je open kunt doen, waarachter dan lades zitten in plaats van planken. Dat lijkt haar ook perfect. Hoe vaak ze niet planken volledig leeg haalt omdat ze het achterste product nodig heeft. En de ondiepe brede lades, laten we die niet vergeten. Die wil ze echt heel graag. Voor bestek, keukengerei en kruiden. Ideaal! Hopelijk past het in haar keuken.


Keuken uitkiezen

Na het bezoek met Elisah aan de Bruynzeel keukenwinkel in Utrecht, is Laura zelf nog teruggegaan. Ze heeft alle mogelijkheden op haar in laten werken en het was tijd om keuzes te maken. Samen met keukenadviseur Nanno ging ze er voor zitten en stelden ze dé perfecte keuken samen.

Nadat ze kort had verteld over haar wensen voor de keuken stelde Nanno nog verschillende vragen. Welke apparaten moeten er bijvoorbeeld allemaal in de keuken komen. En Laura de keuken gaat gebruiken. Aan de hand van haar wensen en antwoorden op zijn vragen kon hij bepalen wat goed zou kunnen werken voor Laura. Hij vertelde over verschillende opties en vervolgens begonnen ze aan de ronde door de winkel om zo de keuken bij elkaar uit te zoeken. Ze bekeken apparaten, maar ook heel veel opbergmogelijkheden. In de winkel is er een hoek met aLauralle opties voor werkbladen en kastdeurtjes. Op de speciale tafel kun je die met elkaar combineren zodat je gelijk het effect ziet. Laura koos voor witte kastjes en een lichtgrijs composiet werkblad.

Heel leuk vond ze bovenstaand hoekje in de winkel. Hier staan 3 kasten naast elkaar die elk met dezelfde producten is gevuld, maar wel een verschillend interieur hebben. Eentje met planken, eentje als apothekerskast en eentje met lades. Haar brede Amerikaanse koelkast wordt vervangen door een smallere en hogere koel/vries combinatie met daarnaast een kast. Ze was dus helemaal in de ban van de apothekerskast, dat leek haar ideaal. Tot ze dus de kast met lades erachter zag. Naast dat je er meer in kwijt kunt, vond ze die kast ook veel meer overzicht hebben. Het worden dus lades achter de kastdeur.

De nieuwe keuken van Laura!

En dan de nieuwe keuken van Laura! Ze was aan de hand van de eerste tekeningen al enthousiast, maar toen ze de 3D beelden binnenkreeg van de keuken waarin je al veel beter de sfeer ziet kon ze echt niet meer wachten. Dat moet nog wel, want het duurt nog een tijdje voordat ze aan de bak kan in haar nieuwe keuken, waarschijnlijk ergens eind januari.Laura

Kleine toelichting op de keuken: zoals je ziet is er toch geen hoekkast voor pannen met een carroussel. Het bleek toch niet de meest ideale optie voor haar keuken, want dan kon ze namelijk geen brede lades kiezen en die wilde ze toch ook wel heel graag. Nu zal ze haar pannen dus opbergen in de brede lades waar je ook veel in kwijt kunt. En de mooie brede bestek- en kruidenlade gaan er komen. Verder is het fornuis iets meer naar links geplaatst zodat er rechts een veel groter werkblad ontstaat, zeker nu het helemaal doorloopt in de hoek. Laura gaat ook over op inductie, dat vind ze best spannend. Het zal voor haar flink wennen zijn en ze hoopt dat haar huidige pannen grotendeels geschikt zijn (en nog een rechte bodem hebben) voor inductie, anders moet ze daar ook nog even voor op pad.

LauraOnder dat fornuis zie je twee ovens. Eentje is een gewone oven, die ernaast is een combi oven. Zo heeft ze de magnetronfunctie, maar het is ook een hele goede oven. Zo gaan de bakdagen van Laura nog productiever worden! Verder heeft ze gekozen voor een composiet werkblad. Dat is lekker koel en ideaal wanneer ze haar deeg moet uitrollen. Nu heeft ze ook composiet en ze merkt daadwerkelijk verschil met het kunststof werkblad dat ze voorheen had in haar oude woning. Op het spoeleiland is ook meer ruimte gecreëerd door de spoelbak meer naar de muur te verplaatsen. Sowieso is er echt veel meer opbergruimte ontstaan in de nieuwe keuken. En als laatst: die kokend waterkraan gaat er komen!

Er is natuurlijk nog veel meer te vertellen, maar dat komt straks allemaal als de keuken er eenmaal is, dan kunnen we het jullie ook echt laten zien. Tot die tijd is Laura al druk bezig met de verdere aankleding in de keuken. Ze heeft al leuke tegels gespot via Pinterest waar ze nu naar op zoek gaat en ze heeft ook eindelijk bedacht wat ze met de kale muur naast haar spoeleiland wil. Zoals je merkt is Laura erg enthousiast en zit ze boordevol inspiratie.

Tussentijdse updates en de verbouwing zullen straks al te zien zijn via Instagram, dus volg Laura daar vooral om niets te missen.

Ben jij net als Laura op zoek naar de keuken die helemaal past bij jouw stijl? Laat je inspireren! En heb je ook al een kijkje genomen in de zwarte keuken van Marleen?

Laat je inspireren   Kijkje bij Marleen 

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.