Bruynzeel Keukens: keukens uit eigen fabriek

De keukens van Bruynzeel Keukens worden gemaakt in onze eigen keukenfabriek in Bergen op Zoom. Deze volledig geautomatiseerde fabriek beslaat zo’n 56.000m2. We vertellen je graag meer over onze werkwijze én bieden je een kijkje in onze fabriek. 

Een kijkje in de keukenfabriek

Bruynzeel Keukens is onderdeel van DKG. In Bergen op Zoom staat de DKG Keukenfabriek. Elke dag realiseren zo’n 250 gemotiveerde collega’s zo’n 500 keukens per dag. Benieuwd hoe dit eraan toe gaat? Bekijk dan onze fabrieksfilm. 

CO2 neutrale keukenproductie

Niet alleen produceren we onze keukens zelf, maar ook houden we hierbij oog voor onze omgeving. We produceren onze keukens sinds 2017 CO2 neutraal. Daarnaast blijven we zoeken naar nieuwe mogelijkheden om onszelf in te zetten voor de maatschappij en op het gebied van duurzaamheid. Bijvoorbeeld door samenwerkingen aan te gaan met andere partners in de keten. 

Zonnepanelen

 

Enkele voorbeelden vanuit onze fabriek zijn: 

 • Hergebruik van houtafval: we kijken altijd of we onderdelen van keukens een nieuwe bestemming kunnen geven. Zo kunnen we onderdelen zo hoogwaardig mogelijk in de keten houden. Is dit niet mogelijk, dan kunnen onderdelen van de keuken gerecycled worden. Dit doen we bijvoorbeeld bij het project circulaire keukens, waar oude materialen teruggaan naar onze spaanplaatleverancier. Deze leverancier maakt van ons oude spaanplaat nieuw spaanplaat. En daar maken wij weer nieuwe keukens van. Is er zaagafval of ander klein houtafval over? Dan wordt dit gebruikt om de fabrieksruimten mee te verwarmen.
 • Het dak van de fabriek ligt vol met 12.000m2 aan zonnepanelen. Dit staat gelijk aan 2,5 voetbalveld. 
 • In onze fabrieken gebruiken we uitsluitend elektronische transportmiddelen
 • Warme lucht wordt gerecirculeerd en teruggevoerd naar de fabriek
 • Door zaagoptimalisatie produceren we minder afval. Reststroken worden opgeslagen. 
 • Afgekeurde panelen en kasten worden verwerkt tot kleinere panelen of onderdelen.
 • Al ons verpakkingsmateriaal is recyclebaar. 

 

Onze keukenfabriek: de cijfers

In een gemiddelde werkweek: 

 • Verwerkt de zaagmachine 16.500 onderdelen;
 • Worden er 9.300 keukenkasten geassembleerd;
 • Worden er 25.000 fronten voorgemonteerd; 
 • Produceren we 2.500 keukens.

 

fabriek

 

Altijd een kleur die past bij jou met behulp van onze lakkerij

Ben jij op zoek naar een kleur in de keuken die helemaal past bij jouw interieur? In onze eigen lakkerij kunnen we keukendeuren lakken in maar liefst 1.950 verschillende NCS kleuren. Zo creëren we een keuken die helemaal past bij jou. Onze lakkerij is gevestigd in de DKG keukenfabriek in Bergen op Zoom. 
Benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van een gekleurde keuken? Lees dan verder

Lakkerij


Een mooie afwerking met behulp van laserafkanting

In onze fabriek maken we gebruik van de meest moderne apparatuur. Zo maken we onder meer gebruik van laserafkanting. Dankzij de precisie van lasertechniek is er na hechting geen optische lijmnaad meer aanwezig. Deze techniek is in tegenstelling tot andere traditionele verlijmingen minder milieubelastend en het ziet er ook nog eens een stuk mooier uit. De levensduur van de keuken wordt aanzienlijk verlengd doordat deze afwerking vervuiling en vochtintrekking in de voeg nagenoeg onmogelijk maakt. 

Laserkant machine


Transport

Zodra de keukens zijn geproduceerd, worden ze vanuit ons distributiecentrum meegegeven aan onze transporteur: Top Delivery Services. Dit is een bekende transport- en verhuisorganisatie met een groot landelijk netwerk en jarenlange ervaring in het vervoer van meubels en keukens. 

TDSDoordat onze keukens in Nederland worden geproduceerd, hoeven de vrachtwagens met onze keukens geen enorm grote afstanden af te leggen. Hier zitten veel bijkomende voordelen aan vast op het gebied van duurzaamheid en de korte lijnen die we hebben met onze transporteur. 

Meer over Bruynzeel Keukens
 

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.