Duurzaamheid

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is een strategisch speerpunt binnen DKG Groep. Wij willen verantwoordelijkheid nemen voor de effecten van onze activiteiten op mens en milieu en daarbij bewuste keuzes maken om een goede balans te bereiken tussen People, Planet en Profit. Op deze pagina kunt u lezen hoe we dat doen.

Een CO2-neutrale keukenproductie

Onze keukens produceren we zelf. En dat doen we CO2-neutraal in eigen fabriek. We gebruiken bijvoorbeeld vrijgekomen restwarmte en stoken ons eigen houtafval op om de fabrieksruimten mee te verwarmen. Maar we doen nog veel meer:

 • 7.500 zonnepanelen met een oppervlakte van 15.000m2 op het dak van De Keukenfabriek
 • In onze fabrieken gebruiken we uitsluitend elektronische transportmiddelen
 • Warme lucht wordt gerecirculeerd en teruggevoerd naar de fabriek
 • Door zaagoptimalisatie produceren we minder afval. Reststroken worden opgeslagen. 
 • Afgekeurde panelen en kasten worden verwerkt tot kleinere panelen of onderdelen.
 • Al ons verpakkingsmateriaal is recyclebaar. 
 • We gebruiken in de lakkerij uitsluitend lak op waterbasis.


Sustainable Development Goals

De Sustainable Development Goals (SDG) of Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties, leggen de basis voor een betere en duurzamere wereld voor iedereen. Deze 17 doelen moeten in 2030 een eind maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering.

Elk van deze 17 doelen draagt bij aan het overkoepelende doel. Binnen de DKG groep kijken we per doel hoe onze bedrijfsvoering hier een bijdrage aan levert of een bijdrage aan kan gaan leveren. Kort samengevat is ons aandeel voor het realiseren van de volgende doelen het grootst: 

 • SDG 08 -  Eerlijk werk en economische groei
 • SDG 11 – Duurzame steden en gemeenschappen
 • SDG 12 – Verzeker duurzame consumptie- en productiepatronen
 • SDG 13 - Neem dringend actie om klimaatverandering en haar impact te bestrijden
 • SDG 15 - Bescherm, herstel en bevorder het duurzaam gebruik van ecosystemen op het vasteland, beheer bossen en wouden duurzaam, bestrijd woestijnvorming, stop landdegradatie en draai het terug en roep het verlies aan biodiversiteit een halt toe
 • SDG 17 – Partnerships 
   

Graag lichten we toe hoe we aan deze zes doelstellingen werken, welke doelstellingen nog meer op de agenda staan en wat de overige wereldwijde Sustainable Developtment Goals zijn. 

logo

Duurzaamheid

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is één van onze strategische speerpunten. We vinden het belangrijk om in onze activiteiten bewuste keuzes te maken voor mens en milieu. Zo produceren we onze keukens als eerste én enige keukenleverancier in Europa co2-neutraal. Dat doen we in onze eigen fabriek in Bergen op Zoom. Graag vertellen wij u op wat voor manier wij bezig zijn met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Laserafwerking

Veel van onze frontpanelen werken we met een laser af.  Dankzij de precisie van de lasertechniek is er na hechtinLaserafkantingg geen optische lijmnaad meer aanwezig. En dat ziet er niet alleen mooier uit, het is ook nog energiezuiniger. Er hoeft namelijk geen lijm op temperatuur gebracht en gehouden te worden. En, omdat er in tegenstelling tot andere traditionele verlijmingen géén lijm gebruikt wordt, is laserafkanting nog minder milieubelastend. Bovendien zorgt deze afwerking ervoor dat de randen makkelijk schoon te houden zijn. Vervuiling en vochtintrekking in de voeg is nagenoeg onmogelijk waardoor ook de levensduur van de keuken aanzienlijk verlengd wordt. 

Transport met oog voor natuur

Per 1 januari 2020 wordt het transport verzorgd door Top Delivery Services, een transport- en verhuis-organisatie met een groot landelijk netwerk.

Ook bij Top Delivery Services is duurzaamheid een strategisch speerpunt. Zij werken met het modernste materieel en met de modernste hulpmiddelen en maken gebruik van logistieke hubs. Maar zij gaan ook fors investeren in elektrische voertuigen. Hiermee behoort Top Delivery Services in één klap tot de koplopers in elektrisch vervoer.

Certificeringen

Milieukeur certificaatFSC Logo
Als enige keuken in de Benelux heeft onze Atlas al meer dan vijftien jaar het Milieukeur Certificaat. Dat houdt in dat deze keuken gedurende de hele levenscyclus aan strenge eisen voldoet op het gebied van gebruikte materialen. Ook op andere vlakken werken wij aan de duurzaamheid van onze keukens. Zo is ons Solid10 Green werkblad FSCⓇ gecertificeerd, honderd procent biologisch afbreekbaar en volledig herbruikbaar. En, omdat het gewicht van dit blad daarnaast zeer gering is, wordt het brandstofverbruik tijdens het transport beperkt. Vraag ook eens naar onze andere FSC-gecertificeerde producten.

 

ISO certificeringen
Ook zijn we bij Bruynzeel Keukens ISO 9001 (kwaliteit) en ISO 14001 (milieu) gecertificeerd volgens de 2015-norm. Dit is de meest recente en nu actuele norm. Hiermee voldoet Bruynzeel keukens ook de komende jaren weer aan de eisen.

ISO 9001 geeft aan dat de organisatie kan voldoen aan de eisen van klanten, aan de wet- en regelgeving die op het product van toepassing is en aan de eisen van de organisatie zelf. Deze eisen zijn een goede basis voor het opzetten en inrichten van een kwaliteitsmanagementsysteem.

ISO 9001 in het kort:
•    zeg wat je doet
•    doe wat je zegt
•    bewijs het

Met ISO 14001 voldoet de organisatie aan de eisen voor een milieumanagementsysteem. Daarmee ontwikkelt de organisatie een passend milieubeleid en borgt de uitvoering ervan.

MVO Prestatieladder niveau 4

Met het behalen van niveau 5 op de CO2-Prestatieladder lieten we al zien dat we echt werk maken van het verminderen van CO2-uitstoot binnen onze eigen organisatie. Dit sloot prima aan bij onze ambitie om op de MVO Prestatieladder een treetje hoger te kunnen komen. Niveau 4 op de MVO-ladder gaat όόk over onze rol buiten ons bedrijf. Als het om duurzaam ondernemen gaat willen we binnen onze branche en zelfs daarbuiten het verschil maken.

MVO


Met het behalen van de MVO Prestatieladder niveau 4 laten we zien dat we onderscheidend zijn in de branche. DKG Groep, waar Bruynzeel Keukens onderdeel van is, is de eerste keukenfabrikant die op niveau 4 gecertificeerd is. Meer weten? Kijk dan op MVO prestatieladder niveau 4.
U kunt hier de resultaten lezen van ons MVO verslag over 2020.

Samen werken aan een circulaire economie 

Geen afval meer. De reststof van het ene product is grondstof voor een nieuw product. Dat is de ambitie van de Nederlandse overheid: een volledig circulaire economie in 2050. Om dit waar te maken moeten duizenden kleine én grote bedrijven in de bouw- en vastgoedsector omschakelen naar een nieuwe manier van werken. Ook Bruynzeel Keukens draagt hieraan bij. Doet u met ons mee? 

Lees hier meer over de circulaire economie 

Goede doelen en initiatieven

Met onze sterke visie op innovatie, duurzaamheid en maatschappelijk belang, willen we als Bruynzeel Keukens bijdragen en meehelpen aan het ontwikkelen en ondersteunen van diverse vernieuwende initiatieven.  

Lees hier meer over de goede doelen en initiatieven die wij steunen

 

 

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.

Heeft u een vraag?