Keuken

Bovenkast met vouwklep

Steeds vaker worden er keukens verkocht zonder bovenkasten. Toch biedt een bovenkast je veel gemak. Zeker in een kleinere keuken waarbij je geringe opbergruimte hebt, biedt dit type kast je waardevolle opslag. Je kunt natuurlijk kiezen voor bovenkasten met deuren die zich naar links of rechts openen. Wil je echter nog meer plezier uit je bovenkast halen, kies dan voor een vouwklep in plaats van een deur.  

Voordelen van een vouwklep

Een bovenkast biedt op dezelfde vierkante meters méér opbergruimte. De kast kan hierbij afgesloten worden door middel van (schuif)deurtjes, rolluiken, maar ook met een handige vouwklep. De systemen zijn hiervoor afgelopen jaren aanzienlijk verbeterd. Dit maakt het mogelijk om op een simpele manier eenvoudig toegang te krijgen tot alle spullen die je in jouw bovenkast opbergt. Natuurlijk is hiermee ook meteen het gevaar van openstaande kastdeuren geweken. De vouwklep komt door een tussenscharnier maar een klein beetje de keuken in en vouwt vervolgens naar boven weg. Ook sluiten gaat eenvoudig en zacht door middel van het softclose scharnier. Bij diverse bovenkasten met een breedte van 80cm tot en met 120cm kan het voorkomen dat de bodem bij zware belasting na verloop van tijd iets gaat doorhangen. Om dit te voorkomen plaatsen we een metalen verstevigingsstang. Die verbindt de bodem diagonaal met het dek of met de tussenbodem. Tip: match de afmetingen van je bovenkast met die van de onderkasten. Dit zorgt voor een rustiger lijnenspel in je keuken. 

Vouwklepkast

 

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.

Heeft u een vraag?