Fornuizen

Een combinatie van een kookplaat en oven in één. En, wanneer je wil kun je een fornuis ook uitbreiden met een friteuse, grillplaat of tweede oven. In bijna alle gevallen zijn fornuizen vrijstaand, maar natuurlijk kun je deze altijd tussen twee keukenkasten inbouwen zodat het een geheel met je nieuwe keuken vormt. Vrijstaande fornuizen zijn verkrijgbaar in verschillende maten. De meest gangbare breedtematen zijn zestig en negentig centimeter. Kies je voor een breder fornuis, houd er dan rekening mee dat ook de afzuigkap iets breder moet zijn. 

Diverse type fornuizen

Er zijn enorm veel fornuizen op de markt verkrijgbaar. Voor elke keukenstijl is wel een passend model te vinden. Van een strak fornuis tot landelijke vrijstaand fornuis dat ouderwetse elementen heeft, maar wel voorzien is van hedendaagse technische snufjes. Maar ook een klassiek of nostalgisch fornuis kun je nog steeds aanschaffen. Bovendien kun je ook nog kiezen tussen een vier- vijf of zes-pitsfornuis, met of zonder grill, wokbrander, warmhoudzone of friteuse. Oriënteer je dus goed, leg je wensen naast elkaar en kijk wat het best aansluit bij de stijl van jouw nieuwe keuken. 

Kookplaten en apparatuur

Bij een vrijstaand fornuis heb je de keuze uit een combinatie met een conventionele oven of multifunctionele oven die eenvoudig kan opwarmen, grillen en soms zelfs stomen. Wat betreft de kookplaat op het fornuis heb je ook verschillende keuzemogelijkheden. Zo kun je natuurlijk kiezen voor een gaskookplaat waarbij de vlam makkelijk te regelen is en je geen speciale pannen nodig hebt. Inductie wordt daarentegen steeds populairder omdat het energiezuinig is en zeer onderhoudsvriendelijk. Wil je liever een strakke look dan kun je ook kiezen voor een keramische kookplaat. 

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.

Heeft u een vraag?