preload

Duurzaamheid

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is één van onze strategische speerpunten. We vinden het belangrijk om in onze activiteiten bewuste keuzes te maken voor mens en milieu. Zo produceren we onze keukens als eerste én enige keukenleverancier in Europa co2-neutraal. Dat doen we in onze eigen fabriek in Bergen op Zoom. U kunt hieronder lezen wat wij doen en neem een kijkje op mvo.bruynzeelkeukens.nl Daar wordt uitgebreid verteld waar wij voor staan.

Een CO2-neutrale keukenproductie

Onze keukens produceren we zelf. En dat doen we co2-neutraal in eigen fabriek. We gebruiken bijvoorbeeld vrijgekomen restwarmte en steken ons eigen houtafval op om de fabrieksruimten mee te verwarmen. Maar we doen nog veel meer:

  • Met 6000m2 zonnepanelen op ons dak wekken we jaarlijks 350.000 kWh op 
  • In onze fabrieken gebruiken we uitsluitend elektronische transportmiddelen
  • Warme lucht wordt gerecirculeerd en teruggevoerd naar de fabriek
  • Door zaagoptimalisatie produceren we minder afval. Reststroken worden opgeslagen. 
  • Afgekeurde panelen en kasten worden verwerkt tot kleinere panelen of onderdelen.
  • Al ons verpakkingsmateriaal is recyclebaar. 
  • We gebruiken in de lakkerij uitsluitend lak op waterbasis.

Milieuvriendelijke producten

Als bedrijf zijn we ISO 14001 gecertificeerd. Dat komt omdat we in onze hele bedrijfsvoering structureel aandacht besteden aan het milieu. Vraag naar onze FSC-gecertificeerde producten. Wij zijn FSC Mixed credit gecertificeerd.

FSC Logo

 

Milieu certificaat 

Als enige keuken in de Benelux heeft onze Atlas al meer dan vijftien jaar het Milieukeur Certificaat. Dat houdt in dat deze keuken gedurende de hele levenscyclus aan strenge eisen voldoet op het gebied van gebruikte materialen. Ook op andere vlakken werken wij aan de duurzaamheid van onze keukens. Zo is ons Solid10 Green werkblad FSCⓇ gecertificeerd, honderd procent biologisch afbreekbaar en volledig herbruikbaar. En, omdat het gewicht van dit blad daarnaast zeer gering is, wordt het brandstofverbruik tijdens het transport beperkt.

Laserafwerking

Veel van onze frontpanelen werken we met een laser af.  Dankzij de precisie van de lasertechniek is er na hechting geen optische lijmnaad meer aanwezig. En dat ziet er niet alleen mooier uit, het is ook nog energiezuiniger. Er hoeft namelijk geen lijm op temperatuur gebracht en gehouden te worden. En, omdat er in tegenstelling tot andere traditionele verlijmingen géén lijm gebruikt wordt, is laserafkanting nog minder milieubelastend. Bovendien zorgt deze afwerking ervoor dat de randen makkelijk schoon te houden zijn. Vervuiling en vochtintrekking in de voeg is nagenoeg onmogelijk waardoor ook de levensduur van de keuken aanzienlijk verlengd wordt. 

Laserafkanting

Transport met oog voor natuur

Ook buiten de fabriek blijft het milieu belangrijk. Zo wassen we onze vrachtauto’s met opgevangen regenwater en worden onze keukens volgens de doelstellingen van Green Freight Europe met minder CO2-uitstoot bezorgd. We rijden namelijk enkel met EURO 5 en 6 vrachtwagens en in binnenstedelijke gebieden worden voornamelijk bakwagens op groen gas ingezet. Ook de verpakkingsmaterialen die onze monteurs mee terugnemen, worden gescheiden ingeleverd en gerecycled. 
 

Vrachtwagen

 

Bruynzeel Keukens
Hoofdkantoor

Drebbelstraat 7 , 4622 RCBergen op Zoom

0164 - 28 50 00

×