Functionaliteit

Welke keukenopstelling werkt voor u?

Iedere keuken in elke opstelling
De keuken die werkt ontstaat onder andere door de kastelementen, deuren, werkbladen en apparatuur te combineren. Zo ontwerpen we voor iedere woning een persoonlijke combinatie die is afgestemd op uw wensen, smaak, budget en de beschikbare keukenruimte. 

Door deze werkwijze is het mogelijk om alle keukens uit ons assortiment te realiseren in iedere gewenste opstelling. Van recht tot U, van parellel- tot eilandopstelling.

Rechte opstelling
Bij een rechte keukenopstelling liggen koelen, spoelen en koken op een rechte lijn. Kies voor zoveel mogelijk werkruimte tussen de spoelbak en de kookplaat, want daar staat u het meest te werken. Plaats in een rechte keuken ook bovenkasten, zodat u alles bij de hand kunt opbergen. 
Bij een rechte keukenopstelling legt u in vergelijking met andere opstellingen de meeste meters af tijdens het bereiden van maaltijden. De rechte keuken is uitermate geschikt voor kleinere smallere ruimtes. 

Rechte opstelling

L-opstelling
De L-vormige keuken, ook wel hoekopstelling genoemd, is de meest voorkomende keukenvorm. De werkdriehoek van de L-opstelling is optimaal: u kunt in het minst aantal stappen uw maaltijden bereiden. Kies voor zoveel mogelijk werkruimte tussen de spoelbak en de kookplaat. Hier staat u het meest te werken. 
Vanwege de hoeveelheid (opberg)ruimte is het de ideale keukenopstelling voor huishoudens met meerdere personen. 

L-opstelling

U-opstelling
Bij een U-vormige keuken is alles binnen handbereik en is er voldoende werk- en opbergruimte. Net als in een L-opstelling legt u een minimum afstanden af. Om een U-opstelling te plaatsen moet u wel over een voldoende grote keukenruimte beschikken. Deze keukenopstelling werkt het best bij een minimale afstand van 150 cm tussen de “poten” van de U. 

U-opstelling

Parallelopstelling
De parallelle keuken is de favoriete opstelling van professionele koks. En die weten hoe belangrijk efficiënt werken is. De parellelopstelling heeft veel werkruimte op weinig vierkante meters. U kunt er gemakkelijk met meer mensen tegelijk in bezig zijn. Zorg ervoor dat de tegenover elkaar gepositioneerde deuren en laden tegelijk open kunnen. Wij adviseren daarom een onderlinge afstand van minimaal 120 cm.

Parellelopstelling

Eilandopstelling
Het kookeiland is een perfecte verbinding van kook-, opberg- en leefruimte. 
Terwijl u kookt blijft u in contact met de mensen om u heen. Daarom kan een eilandkeuken de ideale overgang zijn naar de woon- en/of eetkamer. Door de tweedeling van het werkblad wordt de ruimte optimaal benut. Aan de ene kant kunt u spoelen en snijden, aan de andere kant braden, stomen en bakken.

Eilandopstelling

De bouwstenen van de keuken

Keukenkasten zijn de bouwstenen van de keuken. De keuken die werkt bestaat uit een persoonlijke combinatie van kasten, die ieder hun eigen (opberg)functie hebben. We hebben het assortiment zo ontwikkeld dat alle keukenvraagstukken opgelost kunnen worden. In onze eigen fabriek maken we onder-, boven- en hoge kasten in talloze uitvoeringen. Hieronder een aantal voorbeelden. Klik hier voor meer informatie over onze keukenkasten. 

De meest voorkomende maatvoeringen zijn:

Breedte onderkasten:
30 / 40 / 45 / 50 / 60 / 80 / 90 / 100 / 120 cm
Diepte onderkasten:
31,7 / 56,6 cm
Hoogte onderkasten:
55 / 70 / 85
Beschikbare plinthoogtes:
7 / 12 / 17 / 22 cm

Breedte bovenkasten:
25 / 30 / 40 / 45 / 50 / 55 / 60 / 80 / 90 / 100 cm
Diepte bovenkasten:
31,7 cm
Hoogte bovenkasten:
35 / 55 / 70 / 95 cm

Breedte hoge kasten:
30 / 45 / 60 cm
Diepte hoge kasten:
31,7 / 56,6 cm
Hoogte hoge kasten:
130 / 155 / 190 / 205 / 215 cm
Beschikbare plinthoogtes:
7 / 12 / 17 / 22 cm

Kasten

Inbouwapparaten zijn altijd 60 cm breed. De hoogte kan verschillen.

Bruynzeel Maxilijn 

Functioneel, ergonomisch én mooi
Door een extra lage plint hebben de Maxilijn keukenkasten 20% meer opbergruimte dan de reguliere kasten uit ons assortiment. Dit maakt het plaatsen van een extra lade of legplank mogelijk. Zo creëert u 20% meer opbergruimte. 

Bijkomend voordeel van de lage plint is de 5 cm extra werkhoogte. We worden steeds langer en met de Maxilijn keukenkasten kan de werkhoogte ergonomisch gemaakt worden. 

Tip: Houd uw armen naast uw lichaam en buig ze in een hoek van 90 graden. De ideale werkhoogte van het werkblad is 10-15 cm lager dan uw armen. 
Alle keukens met grepen zijn leverbaar in Maxilijn. 

Ervaar het verschil van de Maxilijn keuken in de winkel. Onze keukenadviseurs vertellen u er graag meer over.  

Maxilijn


 

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.

Heeft u een vraag?