preload

Levertijd van de keuken

Tussen het moment van aankoop en de uiteindelijke levering van de keuken ligt ongeveer drie maanden. Om de overlast minimaal mogelijk te houden stellen wij samen met de klant een strakke planning op. Hierin houden we rekening met diverse leveranciers die de verschillende maatwerkonderdelen van de keuken leveren.

Gemiddelde levertijd

De gemiddelde levertijd van een keuken ligt tussen de 10 tot 12 weken. In overleg kan dit in sommige gevallen sneller, maar dit is afhankelijk van de gekozen onderdelen zoals keukenapparatuur en keukenblad. Daarbij hangt de levertijd van de keuken ook af van het type keuken. Showroomkeukens hebben altijd een korte levertijd, want die staan al in de winkel. 

Verschillende leveranciers

De levertijd van een keuken is bepaald door de soort en maat van de keuken en de levertijd die door de diverse fabrikanten wordt gehanteerd. De accessoires, de keukenapparatuur en het keukenblad die op maat moeten worden gemaakt komen uit verschillende hoeken bij elkaar.

Waar op te letten op de dag van levering van de keuken

Wij informeren onze klanten altijd wat de levertijd van de nieuwe keuken is. Immers, voor die tijd moet er nog genoeg worden gedaan. Houd rekening met onderstaande punten om de montage en levering zo vlot mogelijk te laten verlopen:

  • De oude keuken

Zorg ervoor dat de oude keuken op tijd is verwijderd. Doe dat niet te ver van te voren, houd rekening met de 10-12 weken levertijd. We nemen de oude keuken niet mee. Dit kunt u eventueel tegen meerprijs door het montagebedrijf laten doen. Het montagebedrijf kan hiervoor bij het inmeten een offerte maken.

  • Aansluitpunten gas, water en elektra

Regel vooraf dat de aansluitpunten voor gas, water en elektra zijn voorzien. Dit is nodig om de keuken ook daadwerkelijk werkend op te leveren zodat je er gelijk gebruik van kunt maken.

  • Wanden

Als de oude keuken is verwijderd en de muren zijn niet mooi meer of beschadigd kunt u deze beter voor plaatsing van de nieuwe keuken opknappen. Wanneer de nieuwe keuken staat, wordt dit een stuk moeilijker. Plaats wandtegels wel na plaatsing van de keuken.

  • Vrije dag

Zorg ervoor dat u op de dag van montage zelf thuis bent. Dan kunt u bij eventuele problemen zelf een beslissing nemen.

  • Instructies over gebruik

Als u aanwezig bent bij de montage, krijgt u ook zelf de uitleg over hoe de keuken gebruikt moet worden en bijvoorbeeld de keukenapparatuur. Ook krijgt u instructies over hoe u de keuken en het keukenblad optimaal schoon houdt zodat deze zo goed als nieuw blijft.

  • Stof en afval

Tijdens de montage van de keuken komen er veel stof en ander materiaal vrij. Soms moet iets ter plekke op maat gezaagd worden, tot aan het werkblad aan toe. Onze monteurs zijn ervaren professionals. Als een centimeter minder mooier uitpakt, dan wordt dat geregeld. Zet daarom kostbare huisraad even in de kast en bedek meubilair als deze in dezelfde kamer staat.

  • Kinderen en huisdieren

Let extra op uw kinderen of huisdieren tijdens de plaatsing van de keuken.  Er is geen gevaar bij de plaatsing, maar er ligt wel gereedschap in de keukenruimte en het stof dat vrijkomt kan vervelend zijn.

  • Wand- en vloertegels

Vloertegels plaatst u voordat de keuken wordt geplaatst. Wandtegels kunt u echter beter plaatsen nadat de keuken staat. Dan kunt u de tegels netjes aan laten sluiten op het keukenblad en kan de kit bijna onzichtbaar worden aangebracht. 

  • De werkruimte

Zorg ervoor dat de ruimte leeg is om onze monteur de gelegenheid te geven om de nieuwe keuken goed te installeren.

Jij bepaalt.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.

Heeft u een vraag?