Keuken

Composiet

Een werkblad van composiet is hét alternatief voor een werkblad van natuursteen. Het bestaat uit een mengsel van korrels natuursteen, bindend hars en pigment en zorgt voor een luxe uitstraling die doet denken aan natuursteen. Veel van de eigenschappen zijn ook vergelijkbaar. Omdat dit materiaal in verschillende kleuren, structuren en tinten verkrijgbaar is, past het in elke keuken. Het is bovendien makkelijk op maat te maken omdat het niet gedolven hoeft te worden, maar een productieproces ondergaat. Dit zorgt ook voor een betere consistentie in kleur en decor. Bekijk onderaan deze pagina ons uitgebreide aanbod in kleuren composiet.

Voordelen en nadelen van een composiet keukenblad

Wat zijn de voordelen van composiet? En wat zijn mogelijke nadelen wanneer je dit materiaal gebruikt voor een keukenblad? We zetten de voor- en nadelen van een composiet voor je op een rijtje. Zo kun je een weloverwogen keuze maken voor het materiaal van jouw keukenblad. 

Allereerst zijn aanrechtbladen van composiet vochtbestendig en erg sterk. Composiet aanrechtbladen kunnen wel tegen een stootje. Zo is composiet bestand tegen hitte, krassen, stoten en slijten. Door de dichtheid van het blad is het daarnaast ook een erg hygiënisch blad. Ondanks het feit dat composiet een erg sterk materiaal is, zijn er wel een aantal zaken waar je op moet letten wanneer je voor een composiet aanrechtblad kiest. Zo kan hitte wel schade aanrichten wanneer je bijvoorbeeld voor een langere periode een hete pan op het keukenblad zet. Ook is het materiaal met name bij het gebruik van zuren (zoals bijvoorbeeld citroen) vlekgevoelig. Graag geven we je later nog aanvullende informatie over het gebruik en onderhoud van het composiet aanrechtblad. 

Samenstelling composiet keukenblad

Een composiet keukenblad bestaat uit een mengsel van 95 procent kwartsiet en vijf procent polyesterhars. Onder hoge druk worden deze ingrediënten in een mal gemengd en tot een plaat gevormd. De pigmenten die aan het mengsel toegevoegd worden bepalen de kleur van het eindproduct. Om deze reden zijn deze aanrechtbladen makkelijker op maat te maken dan natuurstenen keukenbladen die uit één gedolven stuk gesneden moeten worden. Toch kan het voorkomen dat een composiet werkblad net niet helemaal egaal is waardoor er alsnog minimale kleurverschillen op het blad ontstaan. Het is wel goed je hiervan bewust te zijn wanneer je een composiet werkblad in jouw nieuwe keuken overweegt. 

Afwerking composiet keukenblad

Er kan bij een composiet keukenblad gekozen worden voor die verschillende afwerkingen: polijsten, zoeten en branden. De gepolijste variant heeft vaak een hoogglans uitstraling en is makkelijk schoon te houden. Gezoete aanrechtbladen zijn wat ruwer en moeilijker te reinigen. Hierdoor zijn vlekken en vingerafdrukken beter zichtbaar. Een gebrande afwerking geeft een natuurlijk effect, maar zorgt wel voor oneffenheden in het oppervlakte waardoor deze van alle afwerkingen het lastigst schoon te maken is. 

Spoelbak in hetzelfde materiaal

Het werkblad is pas echt compleet als de spoelbak in het werkblad geïntegreerd is. Bij een composieten keukenblad is het mogelijk om je spoelbak in hetzelfde materiaal te laten maken: vierkant, dubbel of enkel. Het kan allemaal. 

Op zoek naar de spoelbak die het beste past bij jouw werkblad? We vertellen je graag meer.  

Gebruik en onderhoud van een composiet keukenblad

Een werkblad van composiet is zeer onderhoudsvriendelijk. Met een vochtige doek maak je het blad eenvoudig schoon. Vlekken ontstaat namelijk vooral door het laten liggen van vet en zure voedingsmiddelen zoals citrusvruchten. Mocht er toch een vlek ontstaan zijn, dan kun je deze het beste met een sopje en nylon schuurspons proberen te verwijderen. Blijkt de vlek écht hardnekkig? Probeer dan eens glasreiniger. 

Gebruiksvoorschriften en onderhoudsadvies van een composiet anticato werkblad

Gebruiksvoorschriften en onderhoudsadvies van een composiet gezoet, letano en glans werkblad

Lees ook eens meer over een keukenblad van Dekton.

Dekton werkblad
 

Keuken Composiet - New divinity black

Composiet - New divinity black

Keuken Composiet - Buxy grey

Composiet - Buxy grey

Keuken Composiet - Negro tebas

Composiet - Negro tebas

Keuken Composiet - Venice

Composiet - Venice

Keuken Composiet - Mouse grey

Composiet - Mouse grey

Keuken Composiet - Mirror black

Composiet - Mirror black

Keuken Composiet - Shitake

Composiet - Shitake

Keuken Composiet - Milk white

Composiet - Milk white

Keuken Composiet - Oyster

Composiet - Oyster

Keuken Composiet - Vanilla noir

Composiet - Vanilla noir

Keuken Composiet - Cuba brown

Composiet - Cuba brown

Keuken Composiet - Fresh concrete

Composiet - Fresh concrete

Keuken Composiet - Ginger

Composiet - Ginger

Keuken Composiet - Raven

Composiet - Raven

Keuken Composiet - Raw concrete

Composiet - Raw concrete

Keuken Composiet - Slate

Composiet - Slate

Keuken Composiet - Taupe

Composiet - Taupe

Keuken Composiet - Airy concrete

Composiet - Airy concrete

Keuken Composiet - Venturo Carrara

Composiet - Venturo Carrara

Keuken Composiet - Venturo Nero

Composiet - Venturo Nero

Keuken Composiet - London grey

Composiet - London grey

Keuken Composiet - Oriental black

Composiet - Oriental black

Keuken Composiet - Rugged concrete

Composiet - Rugged concrete

Keuken Composiet - Woodlands

Composiet - Woodlands

Keuken Composiet - White attica

Composiet - White attica

Keuken Composiet - Clamshell

Composiet - Clamshell

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.

Heeft u een vraag?