Keukenbladen

Het keukenblad is één van de meest essentiële onderdelen van een keuken. Om die reden heb je bij Bruynzeel Keukens een grote keuze uit stijlen, materialen en bijbehorende spoelbakken. Van kunststof tot quartsiet en composiet. Zo kun je een keukenblad kiezen wat het beste bij jouw huurder past.

Kunststof
Een veel gekozen materiaal voor het aanrechtblad, is kunststof. Het kunststof aanrechtblad is verkrijgbaar in talloze kleuren en dessins, kan tegen een stootje en heeft weinig onderhoud nodig. Daarnaast is het een zeer betaalbaar materiaal. Kunststof is dan ook een van de meest gekozen materialen voor het aanrechtblad. Door de vele keuzemogelijkheden, is het altijd mogelijk een kunststof aanrechtblad te vinden dat helemaal past bij jouw wensen. Wist je bijvoorbeeld dat er ook kunststof aanrechtbladen verkrijgbaar zijn met een marmerlook, betonlook en houtlook? Ontdek onderaan deze pagina meer over de beschikbare kleurmogelijkheden.

Wat is de samenstelling van een kunststof keukenblad?
Een kunststof keukenblad is een blad van multiplex met een kunststof toplaag verkrijgbaar in talloze kleuren en dessins. Het kunststof keukenblad bestaat uit meerdere lagen. Als kernlaag wordt vaak voor spaanplaat of multiplex gekozen. Hierop komt een decorlaag. Deze bepaalt het uiterlijk van het keukenblad. Je hebt hierbij de keuze uit talloze tinten en printen. Populair is bijvoorbeeld de hout- en steenlook die alleen van het echt te onderscheiden is als je ze van heel dichtbij bekijkt. Om het blad tot slot te beschermen wordt hij afgewerkt met een beschermingslaag om krassen en slijtage zoveel mogelijk te voorkomen.

Quartsiet
Quartsiet geeft een werkblad een mooie, natuurlijke uitstraling. Kies voor een graniettint of voor een van de andere kleuren 

Samenstelling en afwerking
Quartsiet bestaat uit natuurlijke kwartskorrels (tot 93%) van verschillende grootte en hars, gemaakt op biologische of polyesterbasis. Daar worden pigmenten aan toegevoegd en bijvoorbeeld granietgranulaat, glas, spiegeldeeltjes of kristobaliet. Dat bepaalt de uitstraling. Een quartsiet werkblad is er in verschillende afwerkingen: gepolijst, gezoet of velvet.

Voordelen quartsiet
Quartsiet is watervast en krasbestendiger dan bladen van veel andere materiaalsoorten. Het is hygiënisch en niet poreus: voedselresten trekken er niet in. Dat maakt quartsiet heel onderhoudsvriendelijk. Het werkblad heeft een natuurlijke uitstraling en is verkrijgbaar in zowel graniettinten als in andere kleuren. Ook PITT cooking is mogelijk: losse gaspitten kunnen direct in je favoriete werkblad worden geplaatst. Zo heb je eindelijk voldoende ruimte voor je pannen.

Composiet
Een werkblad van composiet is hét alternatief voor een werkblad van natuursteen. Het bestaat uit een mengsel van korrels natuursteen, bindend hars en pigment en zorgt voor een luxe uitstraling die doet denken aan natuursteen. Veel van de eigenschappen zijn ook vergelijkbaar. Omdat dit materiaal in verschillende kleuren, structuren en tinten verkrijgbaar is, past het in elke keuken. Het is bovendien makkelijk op maat te maken omdat het niet gedolven hoeft te worden, maar een productieproces ondergaat. Dit zorgt ook voor een betere consistentie in kleur en decor. Bekijk onderaan deze pagina ons uitgebreide aanbod in kleuren composiet.

Voordelen en nadelen van een composiet keukenblad
Wat zijn de voordelen van composiet? En wat zijn mogelijke nadelen wanneer je dit materiaal gebruikt voor een keukenblad? We zetten de voor- en nadelen van een composiet voor je op een rijtje. Zo kun je een weloverwogen keuze maken voor het materiaal van het keukenblad. 

  • Allereerst zijn aanrechtbladen van composiet vochtbestendig en erg sterk.
  • Composiet aanrechtbladen kunnen wel tegen een stootje. Zo is composiet bestand tegen hitte, krassen, stoten en slijten.
  • Door de dichtheid van het blad is het daarnaast ook een erg hygiënisch blad.
  • Ondanks het feit dat composiet een erg sterk materiaal is, zijn er wel een aantal zaken waar je op moet letten wanneer je voor een composiet aanrechtblad kiest. Zo kan hitte wel schade aanrichten wanneer je bijvoorbeeld voor een langere periode een hete pan op het keukenblad zet. Ook is het materiaal met name bij het gebruik van zuren (zoals bijvoorbeeld citroen) vlekgevoelig. 

Meer informatie over onze keukenbladen?
Neem contact op met een van onze accountmanagers.

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.

Heeft u een vraag?