preload

6 tips om nog sneller van je vieze vaat af te zijn

Het minst favoriete klusje van de meeste mensen: die berg afwas na een gezellige avond koken en eten. En ja, ook al heb je de luxe dat je over een vaatwasser beschikt, die berg moet toch weggewerkt worden. Hoe fijn als dat net wat sneller en makkelijker gaat dan je gewend bent?! Met deze 6 tips en tricks gaat dat zeker lukken.

Vaatwasser
Margriet

Tip #1: Je vieze vaat afspoelen? Doe het vooral niet té goed!
Als je vaatwasser jonger is dan tien jaar, is het verstandig om je vieze vaat vooraf niet te schoon te spoelen. Natuurlijk, etensresten kun je er beter even afschrapen, maar verder kunnen borden en glaswerk rechtstreeks de vaatwasser in. Dat is zelfs beter, aangezien vaatwasmiddel makkelijker hecht aan vuile dan aan keurig schoongespoelde vaat.

Tip #2: Hoe verleidelijk ook, prop je vaatwasser niet te vol
Net een uitgebreid diner gekookt of een gezellig feestje gehad? Dan wil je daarna alles zo snel mogelijk opgeruimd en schoon hebben. Probeer toch de verleiding te weerstaan om je vaatwasser overvol te proppen. Als hij te vol zit, raakt de sproeiarm geblokkeerd en zal je vaat er niet perfect schoon uitkomen. Soms is het dan toch verstandiger om je vaatwasser twee keer te laten draaien. 

Vaatwasser
Vaatwasser tips

Tip #3: Stop met het ordenen van je bestek
Het ziet er lekker geordend uit, alle lepels, vorken en messen netjes bij elkaar in de bestekbak van je vaatwasser. En extra handig: uitruimen gaat een stuk sneller. Doe het toch maar niet. Want die lepels gaan bijvoorbeeld lekker lepeltje-lepeltje liggen en worden dan niet meer schoon. Doe dus eens gek en zet je bestek kriskras en ondersteboven in de bestekbak van je vaatwasser. 

Pelgrim
Pelgrim vaatwasser

Tip #4: Ruim je vaatwasser van achter naar voor in
Het is verleidelijk om snel even de vaatwasserdeur te openen en een vies bord of glas op de eerste de beste vrije plek weg te zetten. Dit lijkt misschien sneller, maar op de ‘lange’ termijn kost het je een hoop meer pas- en meetwerk. Begin daarom altijd achterin met het inruimen van je vaatwasser. 

Tip #5: Plaats kwetsbare materialen zo ver mogelijk van de sproeiarm
Hoe kwetsbaarder het materiaal, hoe groter de kans dat het beschadigt raakt in de vaatwasser. Denk aan glazen, vershoudbakjes of melamine keukengerei. De sproeiarm van je vaatwasser zit meestal onderin, dus hoe hoger je kwetsbare producten plaats, hoe lager de waterdruk en temperatuur, en hoe kleiner de kans op schade. 

Vaatwasser
Elle eten

Tip #6: Schud dat breekbare glaswerk maar eens even goed
Stop jij je kristallen servies in de vaatwasser? Eigenlijk een absolute no-go, maar geloof ons, je bent bepaald niet de enige. Om je servies toch enigszins te beschermen, is het slim om voordat je het vaatwasprogramma start, eerst even de schudtest te doen. Schud heel voorzichtig het rek van je vaatwasser op en neer, om te zien of er geen kristalwerk tegen elkaar of tegen andere spullen botst.

Lees ook eens onze 10 tips voor een zichtbaar opgeruimde keuken. Met deze tips oogt je keuken binnen korte tijd weer tiptop in orde. 

Kom eens langs in één van onze winkels om zo de keuken te vinden die past voor jou! Of maak direct een ontwerpafspraak. 

Kom eens langs  Maak een afspraak

Bruynzeel Keukens
Hoofdkantoor

Drebbelstraat 7 , 4622 RCBergen op Zoom

0164 - 28 50 00

×