Keuken

Stijl je keuken als een pro

De keuken is steeds vaker onderdeel van het interieur. Steeds meer mensen zijn dan ook bezig om deze plek in huis helemaal eigen te maken. Niet alleen de keuze voor de keuken of afwerking met wandtegels en vloer zorgt hiervoor: ook de styling door middel van accessoires zegt álles over wie jij bent. Maar hoe stijl je jouw keuken? We leggen het je uit aan de hand van enkele praktische tips.

HET KEUKENBLAD STYLEN

Een paar houten snijplanken bij elkaar, een plateau met enkele flesjes olie en azijn  of eenklein kruidentuintje. Het lijkt niet uit temaken wat je op je aanrecht zet, maar schijn bedriegt. Er zijn namelijk enkele handige trucs om het visuele aspect zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Kies bijvoorbeeld altijd voor een oneven aantal objecten bestaande uit één grote eyecatcher of minimaal drie kleinere attributen.

De regel van drie

Styling aanrechtblad
Bron: stijlvolstyling.com

Waarom drie? Omdat onze hersenen oneven aantallen als aantrekkelijker ervaren. Het maakt daarbij overigens niet uit of de voorwerpendie je kiest van maat, vorm of kleur verschillen.Wel is het zo dat een combinatie van natuurlijke materialen rustiger oogt dan dezelfde setting in bijvoorbeeld kunststof. Verder kun je naar hartenlust blijven combineren.

Leuke ideeën om je aanrecht mee te stylen?

Styling apparatuur
Bron: homedeco.nl

Zet bijvoorbeeld de prachtige KitchenAid of Le Creusetpan in het zicht als je die hebt. Combineer enkele potten met keukengerei gerangschikt op bijvoorbeeld voorbereiden, koken en serveren. Of kies voor verschillende zeeppompjes naast elkaar bij de spoelbak. En wil je dat je bezoek meteen begrijpt wat voor kok je bent? Zet dan je favoriete kookboek op een kookboekstandaard.

Pompjes
Bron: huistuinliefde.nl 

ACCESSOIRES IN OPEN KASTEN OF PLANKEN

Een stapel borden afgewisseld met enkele theeglazen en plantjes? Soms ziet dat er in een open kast of op een wandplank slordig uit. Dat komt omdat je vaak een scala aan verschillend servies en toebehoren combineert. Op deze manier maak je weliswaar optimaal gebruik van de aanwezige opbergruimte. Echter gaat het ten koste van de looks.

Open kast
Open kast: Atlas staal


Kies er daarom voor om servies van hetzelfde materiaal of dezelfde dessins bij elkaar te zetten. En kies bij voorkeur voor een neutrale kleur.Hierdoor straalt je keuken meer rust uit en lijkt de ruimte groter. Wissel ook af in hoogte; zet naast een stapel borden wat kleiner servies zoals espressokopjes of kruidenpotjes. Niet geheel onbelangrijk: less is more. Probeer dus niet te veel op je plankjes te zetten. Want daar wordt het geheel een stuk rumoeriger van.

Servies op planken
Bron: dougelissa.blogpost.nl

PERSONALISEREN VAN JE KEUKEN

Krijtbord
Bron: kamer 26

Naast losse accessoires zijn er ook andere mogelijkheden om je keuken een persoonlijk stijltintje mee te geven. Natuurlijk start je daar al

mee bij de keuze van je keuken en de afwerking daarvan in hetwerkblad,spoelbak engrepen. Maar er zijn ook andere mogelijkheden om –op accessoires na- je keuken een persoonlijk stijltintje mee te geven. Denk aan je favoriete recepten in eengaaspaneel of op eenkrijt-,magneet- of prikbord aan de muur. Of geef je keuken eens in de zoveel tijd een andere look door één of meerdere wanden in de ruimte een nieuwe kleur of behangetje te geven. Zo is het botanische patroon in behangetjes en accessoires helemaal in dit jaar!

Gaaspaneel

 

KEUKEN STYLING; DE TRENDS VOOR 2018

Wil je nu alles volgens het modeboekje doen, dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om jouw keuken en accessoires aan de trends aan te passen. Of je nu kiest voor het aanpassen van je handgrepen in de 2018 stijlkleur zwart of je accessoires toevoegt in Pantone kleur van het jaar ‘ultraviolet’. Volgens de interieur experts kun je sowieso niet veel fout doen. Kleuren en culturen mixen mag en ook texturen combineren wordt dit jaar gedoogd. Houd er wel rekening mee dat ook de georganiseerde interieurs een comeback maken. Dat wil zeggen: hoeveel je ook toevoegt, zorg ervoor dat de keuken dit jaar ook opgeruimd oogt. Succes!

Moodboard
Doe nog meer inspiratie op in ons Inspiratiemagazine


Hou jij van styling en wil je andere mensen inspireren? Deel jouw foto’s op Instagram met de hashtag #keukenstyling en ook jouw foto komt op onze website!

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen. Kies hieronder hoe je verder wilt gaan. Deze keuze hoef je maar één keer te maken.