Laserafkanting

B0846b10c9aba3bcf70a7624831d05758ruynzeel Keukens staat voor hoogwaardige en duurzame kwaliteit voor een betaalbare prijs. Een voorbeeld van duurzame afwerking is laserafkanting.

Onzichtbare lijmnaad

Naden worden door middel van laser-afkanting dicht gesmolten en onzichtbaar gemaakt. Dankzij de precisie van de lasertechniek is er na hechting geen optische lijmnaad meer aanwezig. Dit betekent dat de fronten er strakker uitzien en dat de randen makkelijk schoon te houden zijn. Vervuiling op de voeg is nagenoeg onmogelijk en de voeg zal in loop der jaren ook nauwelijks verkleuren onder invloed van UV-licht. Zo wordt de levensduur van de keuken verlengd, en ontzie je het milieu.

Beter bestand tegen vocht en hitte

De sterkere verbinding tussen kantenband en plaatmateriaal geeft ook een betere hechting van de band. Dit maakt de fronten niet alleen extra vochtbestendig, maar ook 1,5 keer zo hittebestendig. Dat is onder meer een groot voordeel bij het gebruik van waterkokers en hittebronnen in de keuken, zoals ovens, kookplaten en friteuses.

Groene productie

Laserafkanting is een bijzonder energiezuinige techniek, want er hoeft geen lijm op temperatuur te worden gebracht en gehouden. En omdat er anders dan bij andere traditionele verlijming geen lijm wordt gebruikt, is laserafkanting nóg minder milieubelastend. Veel deuren en lades worden afgewerkt met laser. Dat is fraaier om te zien, maar het is ook energiezuiniger, er is minder lijm nodig en de panelen gaan langer mee.

Lees meer over duurzaamheid bij Bruynzeel Keukens.