Bruynzeel Keukens Onze kwaliteit

De keuken die werkt.

Bij Bruynzeel Keukens staan we voor de keuken die werkt. Dit betekent dat we keukens maken van hoge Nederlandse kwaliteit. In de fabriek in Bergen op Zoom maken we onze keukens.


De basis van de Bruynzeel keuken is al gelegd op 1 augustus 1897. Toen opende Cornelis Bruynzeel Sr. zijn stoomtimmerfabriek De Arend in Rotterdam. De jarenlange ervaring die werd opgedaan met het maken van houten vloerdelen, schaverijproducten en deuren is vanaf 1937 ook toegepast bij de productie van keukens. Cornelis Bruynzeel Sr. gaf ontwerper Piet Zwart de opdracht samen met hem een keuken te ontwerpen waarbij de gebruiker echt centraal stond. Een unieke benadering voor die tijd.


Ook uniek was het uitgangspunt deze keuken fabrieksmatig te produceren. Het resultaat is de eerste Bruynzeel keuken. Een gebruiksvriendelijke en mooie en betaalbare keuken. Daarmee zijn Cornelis Bruynzeel Sr. en Piet Zwart niet alleen de bedenkers van de moderne keuken, het markeert het begin van ons verhaal. Een verhaal dat er inmiddels voor heeft gezorgd dat een Bruynzeel keuken het hart van een op de vier huishoudens is.
Wij zijn er trots op dat onze uitgangspunten van toen nog steeds succesvol zijn.