Kookplaten

Dankzij de nieuw generatie inductiekookplaten van ETNA wordt afscheid nemen van je gaskookplaat gemakkelijk. Met de Performance serie wordt koken efficienter, veiliger en heb je optimale controle tijdens het koken. Wil je toch graag op gas koken; uiteraard biedt ETNA daar een divers assortiment in: van RVS tot matzwart en glas op glas kookplaten, in verschillende maten en tot maximaal 5 pitten. Een keramische kookplaat is ook een optie: voordeliger in aanschaf en net zo eenvoudig schoon te houden als inductie.

kookplaten etna


Inductie producteigenschappen

ETNA ontwikkelde op basis van ervaring en consumenten onderzoek een keuzehulp op etna.nl/inductie. Hier helpen we de consument stap voor stap op weg naar het kiezen van de beste kookplaat voor je thuis situatie. Een paar eigenschappen van de vele keuze in inductie koken toegelicht: 

Unieke matte look – design opties

Houd je van minimalistisch design en mat zwart in je keuken? Dan is de ETNA inductie kookplaat mat zwart iets voor jou, modellen te herkennen aan ‘DS’ in het typenummer. Deze inductie kookplaat heeft een unieke gematteerde look. De kookzones zijn subtiel aangeduid met glanzend zwart glas, waardoor een strak geheel gevormd wordt. Elegant, stijlvol en passend in elke keuken. Heb je liever een volledig glanzende inductie kookplaat van glas? Ook dan zit je goed bij ETNA. Bovendien kun je kiezen uit inductie kookplaten met strakke belijning en inductie kookplaten met cirkels. 

kookplaat etna


Koppelbare zones

Gebruik je vaak pannen met een afwijkend formaat? Kies dan voor een inductie kookplaat met flexzones. Deze zones kun je koppelen, waardoor je van 2 normale zones 1 grote, langwerpige kookzone maakt. Ideaal voor een grote grill- of teppanyakiplaat, braadslede of vispan.


Boostfunctie

Met de boostfunctie kun je het vermogen van je inductie kookplaat tijdelijk verhogen met 20 tot 35%, om zo nog sneller water aan de kook te brengen. Na een aantal minuten schakelt de kookplaat automatisch terug naar stand 9.  Bekijk alles over de boostfunctie in de video.

Timer per zone

Iedere kookzone heeft een eigen timer. Handig als je tegelijkertijd rijst, vlees en groenten op hebt staan, met elk een afzonderlijke bereidingstijd. Zodra een zonetimer afloopt, schakelt de kookzone vanzelf uit, zodat de inhoud van een pan niet te lang doorkookt of -bakt. Meer zien? Bekijk de bijbehorende video.

Veiligheid

De inductiekookplaat heeft restwarmte indicatie: omdat je pan warm wordt tijdens het koken geeft die warmte af aan de kookplaat. Deze functie geeft met een knipperende H aan wanneer een zone na het koken nog warm is. Daarnaast voorkomt het kinderslot ongewenst gebruik van de inductiekookplaat. Ook is de pan herkenning erg handig en veilig: de inductie kookplaat herkent of er een pan op de kookzone staat. Activeer je een kookzone waar geen pan op staat? Dan schakelt de kookplaat die kookzone automatisch weer uit. Alle inductiekookplaten van ETNA hebben pan herkenning! Alle veiligheidsfuncties nog eens bekijken? Je vindt ze in de video.

Pauzefunctie

De pauzefunctie biedt uitkomst op momenten dat je per ongeluk iets over laat koken of als er iemand aanbelt. Met 1 druk op de knop zet je de kookplaat op pauze. Hoe relaxed? Kijk hier zelf hoe het werkt.

Smeltfunctie

De speciale smeltfunctie helpt bij het voorzichtig smelten van chocola en boter op een constante temperatuur van 42˚C. Deze functie kun je ook gebruiken voor het ontdooien van gerechten.

Warmhoudfunctie

Deze functie houdt de inhoud van de pan op een constante temperatuur van 70˚C totdat het opgediend kan worden. Het eten behoudt hierdoor de smaak en kan opgediend worden met de juiste temperatuur. Kijk zelf hoe makkelijk dat gaat in de bijbehorende video.

Plug & Cook 1-fase

Wil je een inductiekookplaat op een normaal stopcontact zonder iets te hoeven doen? Kies dan voor een Plug & Play kookplaat. Deze kookplaten worden geleverd inclusief normale stekker en zijn al voorgeprogrammeerd op 1-fase. Plug & Play dus! Door het slimme powermanagement kan de kookplaat op een normaal geaard stopcontact aangesloten worden zonder verdere aanpassingen in de meterkast. Bekijk de video om te zien hoe makkelijk het overstappen op inductie is.

½-fase inductie

ETNA heeft daarnaast inductiekookplaten met intelligent powermanagement die zowel op 1-fase als op 2-fase aangesloten kunnen worden. Met een eenvoudige toetsencombinatie zet je de kookplaat om naar 1-fase zodat ze gewoon in het stopcontact kunnen. Door slim te schakelen tussen de zones lever je maar iets aan prestaties in. Later alsnog overschakelen naar 2-fase kan dus ook!

Echt álle unieke producteigenschappen worden nog eens helder uitgelicht, ook met behulp van video op etna.nl/inductie. Voor iedere consument die twijfelt biedt ETNA de uitkomst!

Maat

In de Performance serie inductie kookplaten biedt ETNA iets unieks: 70 cm brede kookplaten voor een nis van 56 cm. Ideaal, want zo heb je meer ruimte om te koken met inductie terwijl je je keukenblad waarschijnlijk niet hoeft aan te passen! Wil je alles weten over de maten van inductiekookplaten? Kijk op etna.nl/inductie/#4 voor een heldere uitleg.

Flexwok

Een aantal kookplaten van ETNA zijn voorzien van een wokbrander met dubbele bediening. De binnen en buitenring zijn los van elkaar te regelen met een aparte knop. Hierdoor kun je sudderen en krachtig wokken.

Standaard nismaat

Wil jij je 60 cm kookplaat vervangen voor een brede kookplaat met 5 branders inclusief luxe wok brander? Bij ETNA kan dat! Veel van onze 75 cm kookplaten passen ook gewoon in een standaard nis van 56 x 48 cm. 


Zelf een keuken ontwerpen? Dat kan! Met onze online Keukenplanner kun je jouw eigen 3D keuken ontwerpen. Probeer het nu!

Naar de Keukenplanner

Bekijk de keukencollectie

Elke keukenontwerp is uniek en gebaseerd op jouw wensen op het gebied van stijl, kleur, materiaal, keukenruimte en budget. Graag inspireren we jou met onze uitgebreide keukencollectie. Laat je inspireren door het aanbod en bespreek met een van onze ervaren aankoopadviseurs in de winkel welke elementen, keukendeuren, keukenapparatuur en accessoires je terug wilt zien in het ontwerp van jouw ideale keuken. 

Bekijk de collectie

Keuken op maat

Elke keuken is uniek. De keukens die je op de website en in de winkels ziet, zijn bedoeld om jou zoveel mogelijk keuken inspiratie te bieden. Een keuken is wat ons betreft maatwerk: hij moet passen bij jouw stijl en leefsituatie, maar ook bij de beschikbare keukenruimte en het budget. In een vrijblijvend en persoonlijk adviesgesprek ontwerpen we een mooie én functionele keuken die past bij jou. Na afloop ontvang je een 3D keukenontwerp en transparante offerte van ons mee naar huis. Zien we jou binnenkort in een van onze winkels? Of maak je liever gebruik van onze online adviesmogelijkheid? Maak hier direct een afspraak. 
 

Klik hier om terug te gaan naar ETNA

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.