Keuken

Zo maak je jouw keuken future proof

Een robot die een volledige maaltijd voor je bereid? Het bestaat. Assistentie voor de volgende stap in je recept terwijl je met je handen in het deeg staat? Ook al bedacht. De oven voorverwarmen op weg naar huis zodat de ovenschotel er bij thuiskomst meteen in kan? Geen enkel probleem. Alles aan, op en bij onze keuken wordt steeds slimmer.

Communiceren met je keukenapparatuur
Natuurlijk is dit niet iets van het afgelopen jaar. Al veel langer wordt nagedacht over het connecten van de keuken met haar gebruiker. Zo wordt er onder meer gedacht over het toepassen van technieken in bestaande apparaten waardoor ze slimmer worden of bijvoorbeeld werk uit handen nemen.

Slimme keuken


Samsung Family Hub
Een koelkast die je helpt om recepten te vinden met de producten die toch al aanwezig zijn. Dat is de Samsung Family Hub. Het komt ook nooit meer voor dat je in de supermarkt staat en niet meer weet of je nu nog yoghurt had of niet. Dankzij drie ingebouwde camera’s kijk je van afstand zo tegen je eigen voorraad aan. Je regelt bovendien de optimale luchtvochtigheid zodat producten langer vers en houdbaar blijven. En als klap op de vuurpijl: voor de gezelligheid in de keuken kun je via het touchscreen je gasten eindeloos vermaken met Spotify connect. Of, als je de voetbalwedstrijd niet wilt missen: je televisie spiegelen met de koelkast zodat je Studio Sport gewoon vanuit de keuken kunt kijken.

Samsung family hub
Bron: Samsung
Samsung family hub
Bron: Samsung


Atag Connect Life
Door middel van een app (Connect Life) krijg je toegang tot verschillende recepten met bereidingswijze én om het makkelijk te maken: een boodschappenlijst! Maar het belangrijkste is toch wel dat je de apparaten uit de MAGNA-serie in je keuken van afstand kunt bedienen. Denk aan combi-stoomovens, inductieplaten, koelkasten en afzuigkappen. Handig als je de timer in de gaten wilt houden terwijl je buiten op het terras zit.

Siemens Home Connect
Dat je het in de keuken al druk genoeg hebt, begrijpt Siemens. Daarom kun je de producten koppelen aan Amazon’s Alexa. Misschien zegt Alexa je helemaal niets, maar het is een slimme assistent. Een beetje zoals Siri van Apple en Google Assistant. Met slechts één woord verwarm je de oven voor of zet het volautomatische espressomachine een heerlijk bakje koffie voor je. Het enige dat je hoeft te zeggen is: “Alexa, tell Home Connect Coffee Machine to prepare a Cappuccino.” Helaas luistert Alexa alleen nog maar naar Engelstalige commando’s. Download je bovendien de app, dan kun je ook in je koelkast kijken en kun je de vaatwasser alvast aanzetten. Volladen zul je voorlopig helaas nog zelf moeten doen.


LG Knock Knock Instaview-door
Zien wat er in je koelkast zit zonder de deur te moeten openen? LG heeft enkele van haar koelkasten met een instaview door-in-door systeem uitgerust. Een stevig spiegelglas dat transparant wordt als je er twee keer op klopt. Zo kun je dus zien wat er in je koelkast staat zonder daarvoor de deur te openen. Gevolg: je bespaart zowel op de energie als op de producten aangezien zij langer vers blijven!

LG
Bron: LG

 

Vorig jaar maakte LG bekend dat ook zij Alexa in hun producten gaan integreren. Naast het opzoeken van recepten en het aanleggen van boodschappenlijstjes zou je ook boodschappen moeten kunnen bestellen. Helaas is dat in Nederland nog even niet van toepassing, maar gelukkig zijn er genoeg andere handigheidjes. Natuurlijk kun je bij deze koelkasten ook nog eens de temperatuur regelen, zelfs als je niet thuis bent. Daarvoor hebben ze namelijk de Smart ThinQ™ bedacht.

LG
Bron: LG

Extra hulp in de keuken: assistent
De keuze is reuze als je op zoek bent naar een hulpje in de keuken. Een paar extra virtuele handen die je op spraak kunt inzetten. Bijvoorbeeld door hen de opdracht te geven een timer te zetten. Of je te helpen met het vinden van een basisrecept voor bechamelsaus. Zij zoeken het voor je op internet en helpen je verder. Zo kun jij in de tussentijd gefocust in de pan blijven roeren of je beslag in de bakvorm gieten. Kijk maar eens bij Alexa, Apple HomePod of Google Home. Deze assistenten zijn Engelstalig, maar wees gerust: Google heeft sinds kort een Nederlandstalige versie van Google Home op de markt gebracht. 

Altijd de juiste temperatuur voor je wijn
Er is geen wijnliefhebber die niet droomt van een grote wijnklimaatkast voor alle kostbare flesjes. Dat wisten ze bij het Belgische QelviQ ook. Daarom hebben ze eind juni aangekondigd een Smart Wine Cooler op de markt te brengen. De slimme wijnkoeler is aan een database van 350.000 soorten wijn van 80.000 makers gekoppeld. Selecteer uit die database dus het flesje dat je wilt nuttigen en de slimmerik zorgt ervoor dat de wijn perfect op temperatuur is. Kortom: hebben! Of nu al inslaan voor je partner als kerstcadeau.

Qelviq
Bron: Qelviq


Slimme keukenaccessoires voor gadgetliefhebbers
Het jezelf makkelijker maken. Dat is min of meer het doel van alle connected producten die bedacht worden. Of je nu op zoek bent naar meer gemak vanuit je luie stoel of juist controle wilt hebben over de specifieke bereiding van producten. Voor bijna alles valt in je keuken een oplossing te bedenken die via wifi te bedienen is. Maar laten we ook de gadgets niet vergeten. Want een foodie zonder gadgets is als een vis zonder water!

Tupperware re-invented: voorkom voedselbederf
Het is het eerste slimme voedselopbergsysteem. Althans, dat zeggen ze zelf. Ovie Smarterware levert onder andere Tupperware en tags die de houdbaarheid van je producten nauwlettend in de gaten houden. Dat klinkt wel heel slim, nietwaar? Je moet bij het aanbrengen van de tag of het in gebruik nemen van zo’n bakje wel even vertellen tot wanneer het goed is of wat je opbergt. Dan helpt Alexa je via een app herinneren dat je nog Quinoa-salade hebt die vandaag op moet. Of dat je kipfiletje zijn houdbaarheidsdatum nadert…

Ovie
Bron: Ovie

Kickstarter: nog veel meer gadgets
Er wordt heel wat ontwikkeld op het gebied van voeding en koken in combinatie met ‘connecten’. Wil je echt als allereerste op de hoogte zijn van nieuwe, toffe concepten? Volg dan gewoon Kickstarter. Menig smart device is hier ooit begonnen. Je krijgt bovendien vaak de kans om als allereerste en veel goedkoper producten aan te schaffen. Nog voordat iedereen ze wil en daarmee ook de prijs flink omhoog gaat. Dus waar wacht je nog op? Kijk snel op Kickstarter.

Ben je op zoek naar een keuken boordevol gadgets? Dan is de knap slimme keuken iets voor jou! Lees hier meer over de knap slimme keuken.

Of kom eens langs in één van onze winkels!

Bruynzeel winkels  Afspraak maken

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.