Keuken

Wat bepaalt de kwaliteit van een keuken?

We willen allemaal een keuken die jaren meegaat. Daarom ben je vaak geneigd te kiezen voor een dure oplossing. Want dat zal wel duurzamer en kwalitatief beter zijn. Maar niet altijd bepaalt prijs de kwaliteit. Lastig dus. Vooral omdat een keuken geen product is dat je elke dag koopt. Hoe herken je een kwalitatieve keuken en waar kun je zelf allemaal op letten?

Kwaliteit versus duurzaamheid en levensduur

Kwaliteit en duurzaamheid zijn twee verschillende dingen. Je kunt in de basis voor een zeer duurzaam materiaal kiezen, maar toch betekent dat niet altijd kwaliteit. Bedoel je met duurzaamheid de levensduur van je keuken, dan gaat het wel over kwaliteit. De levensduur van de keuken zit hem echter niet in kunststof versus natuursteen of geperst versus hardhout. Vooral de afwerking bepaalt de kwaliteit en hoe vaak en hoe jij je keuken gebruikt. 

Zo is het ene kastje nu eenmaal gebruiksgevoeliger dan het andere. Heb je kinderen die in de keuken met speelgoed spelen? Als je bijvoorbeeld voor een gelakte kast kiest, is de kans op een kras aanzienlijk groter dan wanneer je voor een matte uitvoering gaat. Datzelfde geldt voor de afwerking. Zo kun je randen van kasten lijmen, maar ook afkanten: bij lijm is er altijd een naad die los kan laten. Zowel bij de kras als de losse naad kan vocht in het hout trekken. En dat verkort de levensduur van jouw keuken. Een logisch gevolg van het gebruik.

laserafkanting

Kwaliteit zie je niet

Negen van de tien keer zie je aan de buitenkant niet of de keuken van jouw keuze het kwaliteitslabel draagt. Kwaliteit hangt namelijk van zoveel factoren af. Het klinkt dan misschien ook vreemd als we je vertellen dat je kwaliteit wel kunt voelen. In principe hoort alles in de keuken op elkaar afgesteld te zijn. Ook deurtjes en lades. Heeft een lade bijvoorbeeld veel speling, dan is de duurzame kwaliteit van het ophangsysteem misschien niet goed genoeg. Bij Bruynzeel Keukens zorgt een harde persing voor stevige kastrompen, zodat scharnieren bijvoorbeeld niet gaan hangen. Je kunt dit snel controleren: haal in de keukenwinkel een lade eruit of vraag hoe de lades werken. Datzelfde geldt voor deurtjes en apparatuur. Niet voor niets zie je veel mensen tijdens hun oriëntatie kast- en ovendeuren open en dichtdoen. Het moet naadloos aansluiten, ook al heeft elke winkelbezoeker er een keer aan gezeten.

Vind jouw kwaliteit

Voor de een zit kwaliteit in een goed keukenblad, terwijl de ander kwaliteit vooral zoekt in goede apparatuur. Wat kwaliteit is bepaal je dus eigenlijk helemaal zelf. Dat hangt ook af van hoe je de keuken gebruikt. Je kunt wel de duurste oven aanschaffen, maar als je alleen maar hoeft op te warmen is een goedkope variant ook prima. Voor ons is een kwalitatieve keuken vooral een keuken die werkt voor jou. Eentje die bij normaal gebruik jaren meegaat. 

Wil je andere mensen inspireren? Deel jouw Bruynzeel Keuken op Instagram met de hashtag #bruynzeelkeukens. Jouw foto zal dan worden gedeeld op onze website!

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.