Keuken

Tuintje op het keukenblad

Kweken in eigen keuken

Je hebt geen tuin of je hebt een krap huis, maar wel groene vingers. Goed nieuws, home farming is een ding. Ideaal als je geen ruimte hebt voor een moestuin. Vanaf je keukenblad kun je van alles laten groeien, van aardbei tot avocado.

Start simpel
Basilicum, peterselie, bieslook, oregano, rozemarijn, tijm … je gebruikt ze zo’n beetje iedere dag. Het telen ervan vraagt om weinig kennis en handigheid. Dat Oreganomaakt een kruidentuintje op de vensterbank een leuke introductie tot het kweken van eigen groenten en fruit.

Kiemen kweken
Alfalfa en taugé zijn de sterren onder de kiemen, maar er zijn veel meer soorten zaden, granen, peulvruchten en bonen waar je heel gemakkelijk kiemen uit kunt kweken. Niet alleen lekker en gezond, maar ook onbespoten, ecologisch en geldbesparend.

Dag licht, hoi LED
Natuurlijk daglicht kweekt het lekkerst, maar niet iedereen heeft een keukenraam. LED laat ook prima groeien. Er zijn verschillende kant-en-klare oplossingen op de markt, die met automatische bewatering en een dag- en nachtritme zorgdragen voor je indoor moestuintje.

 

 

Oreganoo

Wonderlijk!

Wormen in je aanrecht
Een aanrechtblad dat levende wormen produceert die zich voeden met plantaardige keukenresten. Ja, het bestaat echt. Als de wormen volwassen zijn, kun je ze oogsten, invriezen en vervolgens frituren, bakken of koken. Ook iets voor in jouw keuken?

Kijk hier voor meer informatie over home farming. 

Wil je andere mensen inspireren? Deel jouw Bruynzeel Keuken op Instagram met de hashtag #bruynzeelkeukens. Jouw foto zal dan worden gedeeld op onze website!

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen. Kies hieronder hoe je verder wilt gaan. Deze keuze hoef je maar één keer te maken.