Keuken

Eén huis, twee Piet Zwart keukens

Samen met haar gezin woont sieradenontwerpster Rachel Baan in de voormalige woning van een Rotterdamse havenbaron. Met op de begane grond een nieuwe en in de kelder een oude Piet Zwart keuken viert nostalgie hoogtij in haar ‘havenhuis’. “De oude keuken is helemaal van hout en gaat al een eeuwigheid mee.

Piet Zwart

 

Bekijk de keukencollectie      Maak een afspraak

Duurzaam interieur

Zolang Rachel zich kan herinneren, heeft ze een liefde voor mooie dingen. “Dat probeer ik tot in detail uit te werken. Zelfs als ik een kastje open, wil ik alleen maar mooie spullen zien.” Ieder jaar ging haar interieur drastisch op de schop, maar die onrust voelt Rachel niet meer: “In deze woning moest alles nog gedaan worden en konden we vanaf nul beginnen. We hebben geïnvesteerd in spullen die we écht mooi vinden en die al lang op ons verlanglijstje stonden. Die duurzame gedachte past bij deze tijd.”

Piet Zwart


Een authentieke woning

Rachel en haar man Hendrik zijn de eerste eigenaren van het huis die geen familie zijn van de havenbaron die het in 1938 (exact het jaar dat Bruynzeel Keukens met de eerste Piet Zwart keuken op de markt kwam) liet bouwen. “Alle oude tekeningen waren er nog en we hebben het huis helemaal terug kunnen bouwen in oorspronkelijke staat”, zegt Rachel trots. “De inspiratie van de havenbaron zie je terug in de voorgevel die op de voorkant van een schip lijkt, in ronde raampjes en in de keuken die net een kombuis is.”

Een echte Piet Zwart als verzamelobject

De ‘antieke’ Piet Zwart keuken staat in de kelder. Rachel: “De kelder gebruiken we als tv-kamer. Er ligt een groot kleed en er staat een lekkere bank met veel kussens. Voor de keuken heb ik heel Marktplaats afgespeurd. Het zijn nog altijd gewilde keukens, echte verzamelobjecten. Die van ons was groen en in samenspraak met Bruynzeel hebben we hem in dezelfde, originele kleur als onze nieuwe Piet Zwart geschilderd.”

Piet Zwart


Een keuken op maat

“Vanuit de nieuwe keuken op de begane grond kijk je gezellig naar buiten”, vertelt Rachel. “Op de 3D-tekening die in de Bruynzeel winkel werd gemaakt, konden we al goed zien wat de sfeer zou worden. Op de oude bouwtekeningen zagen we dat aan de ene kant het fornuis stond en aan de andere kant het spoelgedeelte. Dat idee hebben we teruggebracht, met een zo groot mogelijke Boretti-oven met 6-pits gasfornuis en met zo hoog mogelijke kastjes. Alles kon op maat gemaakt worden. We zijn zo zuinig op de keuken, dat hij er nu ook na een paar jaar gebruik nog altijd als nieuw uitziet.”

Piet Zwart


Op zoek naar een Piet Zwart keuken voor jouw woning? 

Maak dan vrijblijvend een afspraak met een van onze adviseurs. Op basis van jouw wensen maken we een 3D keukenontwerp van de Piet Zwart keuken passend bij jouw ruimte. Meer weten over het ontwerp anno 2021 en welke keuzemogelijkheden hierbij horen? Kijk dan verder. 

Afspraak maken

Bekijk de Piet Zwart keuken  
 

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.