preload

Kleur in je keuken!

Voor welke van de 1.950 NCS kleuren ga jij? 

In het interieur zie je kleuren op alle mogelijke wijzen voorbij komen: op de muur, in de vorm van accessoires door het gebruik van kleur in meubels. Niets is te gek. Of je nu gaat voor warme, zachte kleuren of frisse kleuren die eruit springen. Maar in de keuken….. wordt er vaak nog gekozen voor veilig wit. Niets mis mee uiteraard, want een witte keuken kan gemakkelijk worden toegepast in verschillende stijlen. Of je nu gaat voor landelijk, modern of minimalistisch. Het doet het altijd goed en is tijdloos. Maar wist je dat er bij Bruynzeel Keukens nog veel meer mogelijk is op het gebied van kleur? Zo hebben we keuze uit 1.950 NCS kleuren. 

Een keuken die helemaal past bij jou

Kleur is een van de grootste sfeermakers in het interieur. Toch vergt het wat lef om voor een compleet gekleurdKleurene keuken te gaan. Bij Bruynzeel Keukens is het mogelijk om elk keukenfront dat gelakt kan worden te lakken in een van de 1.950 NCS kleuren. En dat zijn er nogal wat! Of je nu gaat voor de Atlas, Allure, Aerdenhout, Bolton, Brighton, Excellent, Olympia, Luxor, Romance, Quadro, Finesse, Oxford, Reykjavik of Laren deur, de keuzemogelijkheden op het gebied van kleur zijn oneindig. 

Het lakken van de keuken in de kleur van jouw keuze, gebeurt in de lakkerij van onze eigen fabriek in Bergen op Zoom. Zo krijg je jouw keuken precies in de kleur die jij wilt. 

Weten welke NCS kleuren er allemaal zijn? Klik dan hier.  

NCSGa voor romantisch roze  

Een roze keuken gewaagd? Het is niet zo eng als het op het eerste gezicht lijkt. Roze combineert namelijk heel goed met wit, zwart en natureltinten. Zo combineren wij bijvoorbeeld onze Olympia NCS Roze met een wit marmeren blad en zwarte accenten. Door in de keuken gouden accessoires terug te laten komen, geef je het roze nog meer pit. Denk hierbij aan een mooi gouden dienblad of een blinkend goud bestek. Wil je echt uitpakken? Tegenwoordig zijn er spoelbakken en kranen verkrijgbaar in het goud. 

Terug naar toen met de Piet Zwart Varengroen

In 1937 kwam onze huisontwerper Piet Zwart met het ontwerp voor de eerste functionele keuken. De kleur van deze keuken is echter gekozen door Cees Bruynzeel zelf. De eerste Bruynzeel keuken moest een wel heel bijzondere kleur krijgen, namelijk varengroen. Dit was de kleur van de jurk die Cees Bruynzeel voor zijn vrouw kocht toen ze elkaar ontmoetten in 1918. Nog steeds zie je de Piet Zwart keuken (weliswaar in een meer eigentijds jasje) terug in onze winkels in het varengroen. 

Let op: de deuren van de Piet Zwart keuken kunnen niet gelakt worden, waardoor de keuzemogelijkheden op het gebied van kleur iets meer beperkt zijn. Vraagde aankoopadviseur in de winkel naar de mogelijkheden. 

Piet ZwartPiet Zwart


Kleuren die zorgen voor een industriële look

Natuurlijk hoef je niet meteen voor een mega opvallende kleur te gaan. Er zijn ook rustigere kleuren die een meer industrieel effect kunnen geven aan je keuken. Wat dacht je van de Atlas betongrijs? De betonlook is de laatste jaren steeds vaker terug in huis. De keuze aan betonlook verf en tegels wordt steeds groter. Wanneer je ervoor kiest om  Door de keuze voor een betonlook keuken, creëer je een stoere en moderne sfeer in huis. Is dit nog niet industrieel genoeg? De Atlas is ook in staal beschikbaar. Dit geeft een enorm stoer effect aan je keuken.  

Kleur in de keukens van klanten

Hoe staat het met kleur in de keukens van onze klanten? We brachten een bezoek aan Mirjam en haar gezin, die al jaren koken in een blauwe Olympia stroken 10. ‘’Blauw is de kleur van de zee en past precies in ons huis in Zeeland’’ zegt Mirjam. ‘’Ik vind het een prachtige en tijdloze kleur. We hebben de keuken al sinds 2011! Wat extra leuk is, is dat we de schouw precies in dezelfde kleur als de keukenkastjes hebben laten schilderen. Dit maakt het tot een mooi geheel.’’  Meer zien en lezen? Neem dan een kijkje in de keuken van Mirjam

Jeffrey en zijn vriendin kozen juist voor een Atlas betongrijsJeffrey. Jeffrey zegt hierover het volgende: ‘’ In ons hele interieur zie je het industriële en de betonlook terugkomen. We waren er al snel over uit dat ook onze keuken in diezelfde stijl moest. Het is altijd spannend hoe het eindresultaat eruitziet. Die spanning was gelukkig nergens voor nodig: we zijn helemaal blij met onze keuken!’’    

Marleen ging juist voor een zwarte keuken. ‘’Ik wist eigenlijk al helemaal hoe de keuken eruit moest komen te zien: strak, zwart, een stenen blad en greeploos. We kochten onze keuken in een tijd dat het helemaal nog niet zo gebruikelijk was om voor zwart te kiezen. Gelukkig kon Bruynzeel Keukens de keuken in de door ons gewenste kleur lakken. En natuurlijk kozen we voor een bijpassende zwarte spoelbak en kraan. Helemaal passend bij ons huis, waar je eigenlijk nergens wit terug ziet.’’ Benieuwd naar het eindresultaat? Bekijk dan hier de Olympia grafiet van Marleen.  

Ervaar het zelf in een van onze winkels! 

Wil je beschikbare kleuren in het echt zien? En de stalen vergelijken met bijvoorbeeld beschikbare keukenbladen? Kom dan gerust eens langs in een van onze winkels. Een overzicht van onze 32 Bruynzeel winkels, vind je hier.

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.