preload
Keuken

Keukenkleur bekennen, waar kies jij voor?

Welke kleuren het goed doen in de keuken? We vragen het Suzanne Jungschläger. Als stylist bij Bruynzeel Keukens weet ze precies wat er populair is. En ze vertelt hoe je erachter komt welke kleur bij jou past.

Suzanne, welke keukenkleur is momenteel de absolute nummer één?

“De witte keuken is nog altijd het populairst. Een veilige keuze. Maar niet alleen dat, witte keukens combineren makkelijk met de rest van het interieur. Een duidelijke trend is de zwarte keuken, die sterk in opkomst is. Die beweging naar zwart blijft ook nog wel even. Hoe mooi dat uit kan pakken zie je  in de keuken van Marleen Loeff en Kirsten. Daarnaast kiezen steeds meer mensen voor gedurfde kleuren zoals bordeauxrood, koffiebruin of zelfs compleet roze.” 

Marleen
Kijkje in de keuken van Marleen


Waarom kiezen de meeste mensen toch nog altijd voor veilig wit, denk je?

Uitgesproken kleuren zijn minder gangbaar. Logisch, want die zijn erg afhankelijk van smaak. Een keuken koop je voor een langere periode. Een bankstel wissel je na een paar jaar makkelijker in voor een nieuw exemplaar. Het voordeel van een witte keuken is dat je hem leuk kunt aankleden met kleurrijke elementen, waardoor je steeds weer de laatste trends kunt volgen.”

Pallas
Pallas wit hoogglans


Hoe kom je erachter welke kleur het beste bij je past?

“Door goed te kijken welke kleuren jou aanspreken. De een houdt van felle, uitgesproken kleuren, waar de ander kiest voor pasteltinten of juist ton sur ton. Kleur is iets heel persoonlijks. Twijfel je over de gekozen kleur voor op de muren? Test het dan eerst op een klein oppervlak, om te zien of de kleur wel bij jou past.”

Uit welke kleuren kun je allemaal kiezen bij Bruynzeel Keukens?

Uit iedere kleur die je maar wilt! We hebben een groot aanbod aan standaardkleuren. Daarnaast kunnen we keukens in elke NCS-kleur(Natural Colour System) spuiten, zowel met een matte als met een hoogglans afwerking.”

Olympia
Olympia NCS roze


Hoe kun je de kleur van je keuken mooi afstemmen op de kleuren in de rest van het huis?

Moodboard
Moodboard maken

“Je kunt kleurstalen mee naar huis nemen om te kijken of de kleur van je keuken past bij de rest van je interieur. En natuurlijk kan de aankoopadviseur bij Bruynzeel Keukens tijdens het schetsen en het 3D-ontwerp al kleur toevoegen aan je keuken en op de muur. Zo krijg je meteen een goed beeld van het totaalplaatje.”

Welke kleur past bij jou en bij jouw keuken?

Loop eens binnen bij een Bruynzeel keukenwinkel en laat je inspireren door de verschillende keukens. Een aankoopadviseur geeft je daarna graag persoonlijk kleuradvies!

Bruynzeel winkels  Afspraak maken
 

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen. Kies hieronder hoe je verder wilt gaan. Deze keuze hoef je maar één keer te maken.