Keuken

Het najaar in je keuken

De eerste valappels, het vluchtige vijgenseizoen, noten, bessen, pompoenen, paddenstoelen en niet te vergeten een lekker stukje wild. Als de temperaturen dalen, worden de maaltijden hartiger en warmer: stoofschotels, soepen en cakes smaken opperbest. Pluk de vruchten van de herfst!

De keuken kleurt oranje
Wat we graag eten en koken verschilt per seizoen. Die koude pastasalade die tijdens een zomerse picknick niet te versmaden is, smaakt in het najaar ineens een stuk minder. Herfstkleuren worden weerspiegeld in wat we in deze tijd van het jaar graag eten: feloranje pompoenen, warme chocolademelk naast een knapperend haardvuur, diepgele bladeren en donkerrode bramen.

Smaak2


Help je herfstoogst de winter door
Naast het vallen van de bladeren, de prachtige kleuren en koudere dagen betekent de herfst ook een groot aanbod aan seizoensgroenten en -fruit. Soms zelfs te veel om op te eten. Om ook tijdens de wintermaanden te kunnen smullen van die gulle oogst, is er een aantal handige technieken waar je herfstproducten de winter mee door helpt. Confituren, pickles, chutney, siroop, gedroogde kruiden of fruit geven een veel langer leven aan je herfstoogst.

Veel langer van je seizoensgroenten genieten? Maak er heel eenvoudig pickles van. Bijvoorbeeld met het leuke recept op njam.

Smaak2


Traditionele appel-kaneelcake

Vallen de appels van de bomen? 
Maak er een simpele cake van, 
waar je iedereen blij mee maakt.

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 165 graden
  • Klop met een mixer 200 gr zachte roomboter samen met 200 gr suiker romig. 
  • Mix er een voor een 4 eieren doorheen, zodat er een egaal beslag ontstaat. Spatel 200 gr zelfrijzend bakmeel2 tl kaneel en een snufje zout door het beslag. 
  • Vet een gietijzeren pan of springvorm (Ø 30 cm) in en giet het beslag erin. 
  • Verwijder het klokhuis van 2 appels en snij ze in schijfjes. Leg de schijfjes in een zelfgekozen patroon op het beslag en druk ze lichtjes aan. 
  • Bak de cake in ongeveer 1 uur af. Laat de cake iets afkoelen in de pan en stort hem dan op een schaal of rooster. Je kunt de cake 4 dagen bewaren in aluminiumfolie of invriezen.
Smaak2


Ook voor jou hebben we de keuken die werkt. Maak direct een ontwerpafspraak of kom langs in één van onze winkels.

Afspraak maken  Bruynzeel winkels

Wil je andere mensen inspireren? Deel jouw Bruynzeel Keuken op Instagram met de hashtag #bruynzeelkeukens. Jouw foto zal dan worden gedeeld op onze inspiratiepagina. Bekijk de pagina hier

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.