preload

Feest in de keuken

‘Happie birsdee toe joeee’

Twee uur rijden zijn ze van elkaar gescheiden, de zussen Marieke en Karlijn. Als de afstand tussen Haaksbergen en Tilburg wordt overbrugd, hangt daar dan ook altijd een logeerpartijtje aan vast. Nu Faysal, Mariekes vriend, zijn verjaardag viert, is het dubbel feest. En daar speelt de keuken een belangrijke rol in.

Verplicht verjaardag vieren
Groots zijn verjaardag vieren is niet zo aan Faysal besteed. Met de komst van Lewis en James komt hij er alleen niet meer onderuit. De tweeling vindt slingers zo leuk, dat die hoe dan ook bij iedere verjaardag uit de kast worden getrokken. ‘Happy birthday’ staat er in sierlijke letters op de slingers. Zodra Lewis en James ze zien hangen, zingen ze uit volle borst: “Happie birsdee toe joeee.” Grote zus Aysha ziet het met een grote glimlach aan.

Borreltijd
Het is zaterdagmiddag iets voor vieren wanneer Karlijn, haar vriend Marc en zoontje Fedde na een flinke rit in Tilburg arriveren. “Borreltijd!”, roept Karlijn verrukt. Ook Marc en de kleine Fedde zien eruit alsof ze wel een oppepper kunnen gebruiken. Na een rondje drankjes, al dan niet met alcohol, begint iedereen al goed in de feeststemming te komen. Aysha en de tweeling bekommeren zich liefdevol om hun kleine neefje, terwijl de ouders even uitpuffen voordat zij de keuken induiken.

Smaak2


Geitenvleessoep of leverworst
Fayal is Antilliaans en in Antilliaanse gezinnen vieren ze feestjes heel anders dan in het gemiddelde Nederlandse gezin. “Mijn moeder stond de dag voor het feest en tijdens het feest zelf alleen maar in de keuken. Met op het vuur grote pannen rijst, geitenvleessoep en kip.” Marieke lacht: “Onze feestjes met dikke plakken leverworst en monchoutaart waren wel even wennen voor jou.”

Altijd weer die zuiveldip
“Sinds mijn zusje als productmanager voor een zuiveldipfabrikant werkt, staat dat zo’n beetje standaard op tafel”, wijst Marieke uitdagend naar Karlijn. Die moet daar hard om lachen: “Het is dan ook echt lekker spul! Zeker met puntpaprika, avocado en spek, zoals we nu klaarmaken.” Het borrelen en happen gaat nog even door, voor de hele familie uitgeteld in slaap valt en het feestje zondagochtend lekker door kan gaan.

Smaak2


'Onze keuken is een feestje'
“Het fijne aan onze Bruynzeel keuken is dat we twee werkbladen hebben. Tijdens feestjes is het ene aanrecht mijn werkblad en het andere mijn rommelblad”, wijst Marieke links en rechts. “Je kunt zonder problemen hete pannen op het aanrecht zetten. Handig, want in alle haast vergeet ik nogal eens pannenonderzetters. En hete ovenschalen met stokbrood of minipizza’s kunnen ook zo op het aanrecht.”

Doe ideeën op voor jouw ideale keuken in onze digitale keukenboek. 

Digitale keukenboek

Ervaar hoe het is om in een Bruynzeel keuken te koken of kom eens langs om een ontwerp te laten maken. 

Afspraak maken  Kom eens langs

Bruynzeel Keukens
Hoofdkantoor

Drebbelstraat 7 , 4622 RCBergen op Zoom

0164 - 28 50 00

×