Keuken

De beste DIY keukenklusjes tijdens de herfst

Weer of geen weer: er valt altijd wat te klussen in huis. Natuurlijk ga je met de vrieskou niet aan je leidingen sleutelen, maar gelukkig zijn er altijd andere taakjes op te pakken. Bijvoorbeeld je oven een keer goed reinigen of je afzuigfilters vervangen. Als je het toch liever iets creatiever hebt, maak dan van je keuken dan een groot doe-het-zelf project. Dit is het perfecte moment!

Pimp je keuken met een klein budget

Zit je te tobben over een opfrisbeurt voor je keuken, maar wil je het budgettechnisch klein houden? Met slechts enkele aanpassingen geef je jouw keuken een compleet nieuwe look mee. Schilder je kastjes, laat nieuwe tegels zetten of verander eens van greep. Er zijn eindeloos veel betaalbare oplossingen om je keuken te pimpen. We zetten het eerder al eens voor je op een rijtje. 

BestekDeel je keuken opnieuw in

Schoonmaken is misschien niet een van je meest favo klusjes in huis, maar je verbrandt er ergens tussen de 200-400 kcal per uur mee. En als je het goed doet, kun je er bovendien ook weer een jaar mee vooruit. Het rechtvaardigt in elk geval zeker de aanschaf van nieuwe potten, pannen, servies en een complete voorraad aan eten en drinken. Een zichtbaar opgeruimde keuken is bovenal heerlijk om uitgebreid in te koken: de perfecte activiteit met koude dagen. Ennuh: je verbrandt met koken maar liefst

136 kcal per uur. Tel uit je winst met die 6 uur gegaarde pulled pork… 

Stiften
Servies stiften

Doe-het-zelf keukenaccessoires

Ben je tevreden over je keuken, maar oogt hij nog wat kaal? Of wil je gewoon nog wat extra sfeer toevoegen? Als het buiten koud is, regent of sneeuwt kun jij lekker warm binnen de leukste dingen maken om je keuken mee te stylen. 

Bordje, bordje aan de muur

Sla er een magazine op na en je ziet het tegenwoordig overal: gedecoreerde borden aan de muur. Maar je kunt dat ook heel eenvoudig zelf doen. Online en in hobbyzaken koop je voor een paar euro al speciale stiften voor het decoreren van glas en porselein. Je tekent of schrijft hiermee binnen een handomdraai iets leuks op je bord. Na 4 uur drogen kun je het afbakken in je oven et voila: je hebt iets prachtigs en helemaal eigen aan je muur. Let wel op dat de borden die je decoreert door gebruik van de stiften vaak niet meer bedoeld zijn om nog van te eten. Dus kommetjes en kopjes die aan de buitenkant bewerkt zijn, kunnen wél gewoon de servieskast in. 

Kist
Houten kistjes als boekenkast

Multifunctionele keukenspullen

Een mandje is een mand. Maar als je hem een kwartslag draait, kun je van deze mand ook een wandkastje maken. Multifunctioneel en door de vele mogelijkheden in materiaal, ook reuze leuk en toepasbaar in menig keuken. Een houten krat kan dienen als opslag voor je servies en een mand van als plek om berichten in op te hangen voor elkaar. Wat dacht je trouwens van oude rechthoekige raspers? Die tover je met weinig moeite om in een leuke keukenlamp. 

Vork
Vork als kapstok

Mag het een haakje meer zijn?

Altijd handig: een plekje om je hand- en vaatdoeken op te hangen. In de bouwmarkt kun je eindeloos veel vormen krijgen, maar nog makkelijker maak je ze zelf met oude spullen. Buig bijvoorbeeld de tanden van een vork en vervolgens het handvat van de vork zelf tot haak. Je kunt ook enkele klemmen (clips) aan de muur bevestigen of voor kinderen enkele dierfiguren doormidden zagen, in een leuke kleur spuiten en deze aan een plank bevestigen. 

Maak een afspraak of kom langs

Zie je een doe-het-zelf project niet meer zitten omdat je denkt dat er geen einde meer komt aan je keuken? Of heb je je zinnen sowieso op dat nieuwe kookeiland gezet? Maak dan een gratis afspraak met onze keukenadviseurs. Zij laten je alle mogelijkheden zien die je voor jouw budget hebt. We zeggen je nu al: er is meer mogelijk dan je zou denken! We denken in elk geval graag met je mee. 

Afspraak maken  Bruynzeel winkels

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen. Kies hieronder hoe je verder wilt gaan. Deze keuze hoef je maar één keer te maken.