preload

Dé cocktailtrends van deze zomer (2018)

In de wereld van drank volgen trends elkaar razendsnel op. Vorig jaar dronken we vooral speciaal en lokaal bier alsook water met een smaakje en cider. Dit jaar draait het om nolo.

Uhm, wat? No of low alcohol. Kortom: drankjes met geen of minder alcohol. Bestel het maar eens op het terras of zet het je gasten onbeschaamd voor. Het mag!

 

De lekkerste mocktails

De tijd dat alcoholvrije drankjes niet te drinken waren, ligt achter ons. In bijna elke supermarkt vind je tegenwoordig de lekkerste 0% bieren variërend van pils tot witbier en IPA’s. Er is zelfs een non-alcohol gin op de markt waarmee je ook je geliefde gin-tonic zonder alcohol kunt creëren. Gewoon. Op een doordeweekse dag. Toch liever wat hippers nuttigen? Ook dat kan redelijk alcoholloos. 

 

Espresso tonic

Je kunt ermee opstaan en mee naar bed gaan. Bijna elke zelfrespecterende koffiebar heeft het deze zomer op de menukaart staan: de espresso tonic. Je neemt een glas met ijsklontjes en tonic en schenkt daar rustig één shot espresso in. De koffie mengt zich met de iets bittere tonic en koelt door het gebruikte ijsklontje af. Resultaat: een verkoelend cafeïne shot. Ideaal bij warm weer. Zeg maar dag tegen cold brew koffie! Wil je een volledig recept? Bekijk dan deze pagina

Cocktails
Mafste zomerdrankje

 

Gemberbier in de mix

Spicy softdrinks zijn dit jaar ook in. Daarbij gaat het niet alleen over de toevoeging van wat chilipeper of kurkuma aan je spa rood. Het gaat om het ‘heter’, ‘bitterder’ en ‘kruidiger’ maken van frisdrank. Gemberbier is daar een goed voorbeeld van. Je kunt het puur drinken (dan is het best heftig) of gebruiken in een non-alcoholische Moscow Mule. Hiervoor meng je naar smaak gemberbier met limoensap en -partjes op crushed ijs. Lees hier meer over gemberbier.

 

Smaakvolle kombucha

Niet letterlijk een één-op-één vervanging van wijn natuurlijk, Maar als je een nolo-variant zoekt die bijna net zo rijk van smaak is als wijn, dan kom je al snel uit bij gefermenteerde drankjes zoals kombucha. Voor sommigen is dit drankje al niet meer weg te denken uit hun gezonde levensstijl. Kombucha wint nog elk jaar aan populariteit terwijl het eigenlijk niets meer of minder is dan gefermenteerde thee boordevol probiotica en antioxidanten. Ze maken het in China al eeuwenlang door een bacterie, wat gist en suiker aan thee toe te voegen en het te laten staan. Door het fermentatieproces komen azijn en andere zuren vrij, ontstaat er soms een beetje alcohol en koolzuur. Al met al bijzonder verfrissend en super gezond! Lees hier meer over kombucha. 

 

Cocktails
Dranktrends


Niet zo low, toch highly gewaardeerd

Naast alcoholvrije cocktails, zijn er natuurlijk ook nog genoeg innovaties op het gebied van cocktails mét alcohol.

 

Groen, groener, groenst: ook in cocktails

Groentedrankjes zijn in supermarkten bijna niet aan te slepen. Dat wist je vast al. Je ziet dat deze trend ook naar cocktails doorvertaald wordt. Zo worden steeds vaker de suikerrijke vruchtensappen in cocktails vervangen voor groentesap. Alcohol met groentes dus. Bijvoorbeeld een selderij-tequila: 45 ml tequilla gemixed met 30 ml selderijsap, wat koriander en een vleugje komkommersap. Een beetje vreemd, maar wel lekker. Zeggen ze.

Cocktail
Gezonde cocktail

 

Comeback: Vermouth

Dit is eigenlijk net zoiets als vintage meubels: na een tijdje komt het opnieuw in de mode. Dat geldt ook voor dit heerlijke Spaanse drankje dat je vooral in de regio Barcelona in bijna elk café ‘de la casa’  (van het huis) kunt krijgen. Het is officieel een wijn die versterkt wordt met alcohol of druivendistillaat. Het heeft een alcoholpercentage tussen de 15 en 21 procent. Voeg een scheut tonic of spa rood toe en een schijfje sinaasappel en je hebt in no time een zoet aperitief bereid. Wil je meer lezen over vermouth? Klik dan hier
 

Cocktail

 

Milano Torino: de cocktail van 2018

Vind je vermouth nog nét iets te zoet? Voeg dan een flinke scheut van het wat bittere Italiaanse drankje Campari toe en je hebt dé Milano Torino gecreëerd. Het is dé cocktail van het jaar. Geserveerd met ijs en een schijfje sinaasappel is deze mix een perfecte balans tussen zoet en bitter. Een kind kan de was doen. Lees hier meer over de Milano Torino en hoe je hem kunt maken.

 

De onbetwiste nummer één cocktail

Een oude bekende en al jaren aan een stuk de onbetwiste nummer één in het rijtje van meest gedronken cocktails is de Old Fashioned. Een perfecte mix van likeuren, bitters, water en suiker zoals het woord cocktail in 1806 voor het eerst beschreven werd. Je maakt hem overigens heel simpel:

 

  • Neem een (whiskey) glas en leg er een suikerklontje in
  • Voeg een klein scheutje Angostura toe
  • Knijp een partje sinaasappel uit en voeg een beetje soda toe
  • Neem een stamper en crush het suikerklont
  • Roer totdat het suikerklontje oplost
  • Voeg één grote ijsklont en ongeveer 30 ml Rye Whiskey toe

Proost!
 

Cocktail
Klassieke Old Fashioned

 

Ook benieuwd naar de barbecuetrends van 2018? Lees hier meer en maak indruk met jouw skills, gear en kennis!

 

Wil je andere mensen inspireren? Deel jouw Bruynzeel Keuken op Instagram met de hashtag #bruynzeelkeukens. Jouw foto zal dan worden gedeeld op onze website!

 

Afspraak maken  Bruynzeel winkels

Bruynzeel Keukens
Hoofdkantoor

Drebbelstraat 7 , 4622 RCBergen op Zoom

0164 - 28 50 00

×