Keuken

Danny's ochtendritueel

'Het liefst doe ik twee uur over mijn ontbijt'

Danny heeft ‘s ochtends al vet lekkere trek

Als tv-kok Danny Jansen (39) écht vroeg zijn bed uit moet, laat hij zich wekken door de geur van versgebakken brood: “De avond ervoor leg ik een lekker afbakbrood in de oven en zet ik de timer. Door die heerlijke geur smelt mijn ochtendhumeur als sneeuw voor de zon.”

Vroege vogel
“Gelukkig heb ik werk waarvoor ik zelden mijn wekker hoef te zetten. Alleen als ik opnames heb voor 24Kitchen of een vroege afspraak. Toch word ik uit mezelf vroeg wakker, zo rond half zeven. Dat zit nog in mijn systeem. In mijn tijd als culinair redacteur bij Life & Cooking moest ik er altijd vroeg uit. Ik houd er ook wel van om ‘s ochtends rustig aan te kunnen doen en de rest van mijn dag nuttig te kunnen besteden.”

Smaak2


Bourgondisch ontbijt
“Als ik opsta, loop ik altijd eerst de badkamer in. Even kijken hoe verrot mijn hoofd er ‘s ochtends uitziet, haha. Dan naar beneden om - het liefst - uitgebreid te ontbijten. Als Brabander gaat er voor mij niets boven een Bourgondisch ontbijt, met croissantjes, witte boterhammen, leverworst, oude kaas, een gebakken eitje en vers geperste jus. Dan zit ik samen met mijn gezinnetje gerust twee uur te ontbijten.”

Meer artikelen lezen uit ons nieuwe Smaak magazine? Vraag hem nu aan, hij staat vol met handige tips en de huidige trends. 

Smaak magazine aanvragen

Een kroketje in de morgen ...
“In mijn nieuwste kookboek 'Vet Lekker' vind je de recepten van alle bekende snacks uit de vitrine van de snackbar. Dat hield in dat ik bij het schrijven van het boek meteen na mijn ontbijt al druk aan de slag ging met het voorbereiden van kroketten, frikandellen en kaassoufflés. Gelukkig gingen ze wel pas ‘s middags de pan in. ‘s Ochtends vroeg verkies ik toch de geur van brood boven die van frituur.”

Vet lekker
In zijn kookboek 'Vet lekker' laat Danny zien hoe rijk de Nederlandse streetfood-cultuur is en dat je die frikandel ook best zelf kunt maken. Net als de kaassouflé, waar je eindeloos mee kunt variëren. Danny's tip: "Maak 'm met oude kaas, mosterd en gerookt zeezout!". 

Vet lekker
Vet lekker kopen? Klik dan hier!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zoek naar een keuken op maat? Maak direct een ontwerpafspraak of kom langs in één van onze winkels.

Afspraak maken  Bruynzeel winkels

Wil je andere mensen inspireren? Deel jouw Bruynzeel Keuken op Instagram met de hashtag #bruynzeelkeukens. Jouw foto zal dan worden gedeeld op onze website!

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen. Kies hieronder hoe je verder wilt gaan. Deze keuze hoef je maar één keer te maken.