preload

Barbecuetrends

Maak indruk met jouw skills, gear én kennis

De échte barbecuer kan dit jaar zijn hart ophalen. Het is naast behoorlijk warm, namelijk helemaal hot. Het andere goede nieuws? Er zijn ook geen excuses meer om je favoriete bezigheid enkel tot de zomer te beperken: het mag voortaan gewoon altijd. Zélfs in de winter kun je naar hartenlust blijven roosteren!

Slowcooking op houtskool

We hebben het doordeweeks veel te druk om uitgebreid te koken. Je ziet dan ook dat steeds minder mensen op werkdagen de tijd nemen om iets bijzonders te bereiden. We koken voortaan pas écht, als we er de rust en ruimte voor vinden. Maar dan doen we dat ook goed. Het is dus ook geen enkel probleem om de hele dag uit te trekken voor je langzaam gegaarde pulled pork. Of je hoofd eens rustig te buigen over de perfecte bereiding van je ribbetjes. Sterker nog: grote stukken vlees zijn de trend! 

Low and slowcooking op de BBQ
Low and slowcooking Tips & Tricks
Pulled porc
Pulled Porc recept en meer

 

Dé uitbreiding op je barbecue-set

 

Zoutsteen op de BBQ
Zoutsteen op de BBQ

Vlees dat te flauw is? Te weinig smaak heeft? Als je al aan het denken was over een uitbreiding van je barbecue-set dan moet je een zoutsteen zeker in overweging nemen. Door vlees en vis op zo’n steen te bereiden, trekt het zout van de steen op natuurlijke wijze in je eten. Voordeel: een smakelijk eindresultaat met een beperkte hoeveelheid zout. En doe er dan ook meteen een goede zeer hittebestendige thermometer bij. Meten is immers weten. Vooral als het aankomt op de bereiding van jouw perfecte stuk vlees en vis. En je wilt je vrienden natuurlijk wel imponeren met ál je kennis en gear. Nog meer inspiratie opdoen voor nieuwe spullen? Dit zijn dé 11 beste barbecuetools voor dit jaar.

Houtsnippers
Whiskeyvaten in houtsnippers

 

Meer drank op de barbecue

Geheel gerechtvaardigd is dit jaar het gebruik van drank bij, in en óp de barbecue. Zo kun je je vlees inspuiten (marineren) met bijvoorbeeld bier of wodka en geef je maaltijd met het gebruik van houtsnippers van oude whiskeyvaten een heerlijke smaak mee. Wist je overigens dat bier je vlees ook lekker mals maakt? We gebruiken het niet voor niets in de meeste stoofpotten. Take it easy dus en laat je barbecue de rest doen. Proost!

Tweehonderd gram groentes

Bbq
Vleesvervangers op de BBQ

Even snel een spietje met wat paprika en courgette op de barbecue kan natuurlijk altijd. Het is alleen niet heel hip meer. Vegetarische barbecue-alternatieven poppen als paddenstoelen uit de lucht. Het is dan ook niet moeilijk om enkele overheerlijke 100% plantaardige producten aan je avondje

achter de Weber toe te voegen. Zo kun je bijvoorbeeld eenvoudig een vleesloze burger maken van wat wortel, courgette, champignons en havermeel. Maar wil je nu écht indruk maken op je lief, dan zijn dit de recepten waarmee je dat doet: geroosterde zoete aardappel(friet), plantaardige burgers en gegrilde bloemkool met chimichurry. Als dessert –over meer drank gesproken- in kaneelwhiskey gemarineerde ananas of natuurlijk gewoon barbecue bananen met chocolade en rum. Smakelijk!

Wil je andere mensen inspireren? Deel jouw Bruynzeel Keuken op Instagram met de hashtag #bruynzeelkeukens. Jouw foto zal dan worden gedeeld op onze website!

Bruynzeel Keukens
Hoofdkantoor

Drebbelstraat 7 , 4622 RCBergen op Zoom

0164 - 28 50 00

×