Keuken

Barbecuetrends

Maak indruk met jouw skills, gear én kennis

De échte barbecuer kan dit jaar zijn hart ophalen. Er zijn dan ook geen excuses meer om je favoriete bezigheid enkel tot de zomer te beperken: het mag voortaan gewoon altijd. Zélfs in de winter kun je naar hartenlust blijven roosteren!

pulled pork


Slowcooking op houtskool

We hebben het doordeweeks veel te druk om uitgebreid te koken. Je ziet dan ook dat steeds minder mensen op werkdagen de tijd nemen om iets bijzonders te bereiden. We koken voortaan pas écht, als we er de rust en ruimte voor vinden. Maar dan doen we dat ook goed. Het is dus ook geen enkel probleem om de hele dag uit te trekken voor je langzaam gegaarde pulled pork. Of je hoofd eens rustig te buigen over de perfecte bereiding van je ribbetjes. Sterker nog: grote stukken vlees zijn de trend! 

Dé uitbreiding op je barbecue-setzoutsteen

Vlees dat te flauw is? Te weinig smaak heeft? Als je al aan het denken was over een uitbreiding van je barbecue-set dan moet je een zoutsteen zeker in overweging nemen. Door vlees en vis op zo’n steen te bereiden, trekt het zout van de steen op natuurlijke wijze in je eten. Voordeel: een smakelijk eindresultaat met een beperkte hoeveelheid zout. En doe er dan ook meteen een goede zeer hittebestendige thermometer bij. Meten is immers weten. Vooral als het aankomt op de bereiding van jouw perfecte stuk vlees en vis. En je wilt je vrienden natuurlijk wel imponeren met ál je kennis en gear. Nog meer inspiratie opdoen voor nieuwe spullen? Dit zijn dé beste barbecuetools voor dit jaar.

 

Meer drank op de barbecue

Geheel gerechtvaardigd is dit jaar het gebruik van drank bij, in en óp de barbecue. Zo kun je je vlees inspuiten (marineren) met bijvoorbeeld bier of wodka en geef je maaltijd met het gebruik van houtsnippers van oude whiskeyvaten een heerlijke smaak mee. Wist je overigens dat bier je vlees ook lekker mals maakt? We gebruiken het niet voor niets in de meeste stoofpotten. Take it easy dus en laat je barbecue de rest doen. Proost!

BBQ


Tweehonderd gram groentes

Even snel een spiesje met wat paprika en courgette op de barbecue kan natuurlijk altijd. Vegetarische barbecue-alternatieven poppen als paddenstoelen uit de lucht. Het is dan ook niet moeilijk om enkele overheerlijke 100% plantaardige producten aan je avondje achter de Weber toe te voegen. Zo kun je bijvoorbeeld eenvoudig een vleesloze burger maken. Maar wil je nu écht indruk maken, dan zijn dit de recepten waarmee je dat doet: geroosterde zoete aardappel(friet), beefribs met een meesterlijke barbecuesaus en lamsbout met aardappelgratin . Als dessert -over meer drank gesproken- in kaneelwhiskey gemarineerde ananas of natuurlijk gewoon barbecue bananen met chocolade en rum. Smakelijk!

Wil je andere mensen inspireren? Deel jouw Bruynzeel Keuken op Instagram met de hashtag #bruynzeelkeukens. Jouw foto zal dan worden gedeeld op onze website!

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.