Keuken

5x doen met pompoen

Dag watermeloen, hoi pompoen! Als de wereld langzaam rood, oranje en geel kleurt, blozen de kalebassen mee. Maar wat zoal te doen met die overvloed aan pompoen?

1. Maak er een lantaarn van
Hol de pompoen uit door er een deksel af te snijden en met een lepel het vruchtvlees te verwijderen. Zorg dat de pompoen droog is van binnen. Daarna kun je los, met een mesje of - gouden tip - met een boormachine. Kaarsje erin en shinen maar!

pompoen


2. Bak er pannenkoeken van
Met pompoenpannenkoeken scoor je niet alleen punten bij scrabble, maar ook bij iedereen die je ze voorschotelt. Kruid ze met warme smaakmakers zoals kaneel, nootmuskaat en gember. Lekker met stroop, maar ook al zoet van zichzelf.

Smaak2


3. Gebruik hem als vaas
Snijd het hoedje van de pompoen en hol hem uit. Vul de pompoen met een mooi boeket en klaar is je herfstige bloemstuk. Tip: wil je dat het groen in je pompoen langer mooi blijft? Bind dan natte watten om de stelen en geef die af en toe water.

Smaak2


4. Snij er friet van
Friet, daar kunnen wij iedere dag wel een portie van op. De pompoenvariant, en dan vooral die uit de oven, is heel wat gezonder dan zijn aardappelbroertje. Lekker om te serveren met een herfstige salade en een stukje vlees, vis of vega.

5. Maak er een kandelaar van
Gebruik de pompoen in zijn geheel als kaarsenstandaard. Hol alleen aan de bovenkant een stukje uit en plaats daar een waxinelichtje in. Neem verschillende kleuren pompoenen en zet die bij elkaar, voor een kleurrijk tafereel.

Smaak2

Het seizoen van de pompoen
In de herfst zijn pompoenen op hun best. Ze worden geoogst vanaf midden september, maar begin oktober is doorgaans de beste periode. Alle pompoenen moeten geplukt worden vóór de eerste nachtvorst. Als je ze op een koele, donkere plaats bewaart, zijn ze minstens twee maanden houdbaar.

Ook voor jou hebben we de keuken die werkt. Maak direct een ontwerpafspraak of kom langs in één van onze winkels.

Afspraak maken  Bruynzeel winkels

Wil je andere mensen inspireren? Deel jouw Bruynzeel Keuken op Instagram met de hashtag #bruynzeelkeukens. Jouw foto zal dan worden gedeeld op onze inspiratiepagina. Bekijk de pagina hier

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen. Kies hieronder hoe je verder wilt gaan. Deze keuze hoef je maar één keer te maken.