Keuken

Keukenadvies: een keuken inrichten dat past bij jouw interieur, zo doe je dat!

bintihome

Bintihome: Persoonlijk keukenadvies? Voor 3 lezers geef ik in deze blog gratis advies en jij kan meelezen. Wellicht vind je herkenning en doe je inspiratie op voor jouw keuken. Want een keuken naar wens samenstellen, hoe doe je dat precies? In deze blog geef ik mijn advies naar aanleiding van 3 ingezonden interieurvragen.
 
Keukenadvies: Moodboard maken

Elk ontwerp, advies of inrichting begint met een moodboard. Met een moodboard kan je namelijk gemakkelijk al jouw wensen visualiseren. Ook zie je in één oogopslag of de keuzes die je wilt maken goed bij elkaar passen. En ook belangrijk of de stijl van de keuken aansluit bij de rest van jouw interieur. Je kan inspiratie opdoen in tijdschiften, blogs, Pinterest en Instagram. Voor de keuken kan je inspiratie opdoen in winkels maar ook op de social kanalen en websites.

Ik gebruik voor het maken van moodboards vaak Pinterest of tijdschriften. Maar voor dit gratis keukenadvies heb ik ook de Moodboard Maker van Bruynzeel Keukens gebruikt. Ze vroegen mij deze tool eens uit te proberen en mijn bevindingen te delen. Meteen een goed moment om voor dit gratis keukenadvies deze online inspiratie tool te gebruiken.

Ik heb eerst eens voor mijzelf gekeken en ik ontdekte dat er nog veel meer mogelijk is met onze keuken van Bruynzeel Keukens in ons huurhuis. Zo wil ik heel graag laden toevoegen aan onze bestaande keukenkasten. Binnenkort meer hierover! Ik wist helemaal niet dat dat kon maar dat is ontzettend praktisch. Handig dus zo’n moodboard maker, niet alleen voor een compleet nieuwe keuken maar ook voor je bestaande keuken. Het is fijn om op deze manier te kijken of je misschien nog betaalbare elementen kan toevoegen om je keuken nog praktischer te maken.

Persoonlijk keukenadvies:

Ik heb de 3 lezers gevraagd de moodboard maker tool te gebruiken zodat ik meteen een overzicht heb van de wensen voor de keuken en deze praktische informatie kan verwerken in het keukenadvies. Vervolgens ben ik met deze elementen aan de slag gegaan en heb ik foto’s uit dit moodboard compleet gemaakt met andere sfeerbeelden om zo een passend keukenadvies te bieden.

Ik maakte onderstaande moodboards in het programma Photoshop maar je kan zelf natuurlijk ook aan de slag gaan met de moodboard maker. Print de afbeeldingen vervolgens uit en plak ze samen op een A4. Zo heb je jouw persoonlijke moodboard altijd bij de hand. In de winkels van Bruynzeel Keukens kunnen zij jou vervolgens aan de hand van dit moodboard weer helpen met een keukenontwerp op maat. Zelf ga ik nu ook aan de slag met keukenadvies voor de 3 ingezonden lezersvragen, lees je mee?

Lezersvraag Mariska

Mariska stuurde vol enthousiasme haar vraag in: ”JAAA! wij doen mee. We wonen nu bijna 4 jaar in dit koophuis en hebben zelf al het één en ander veranderd. We lopen ons alleen eraan te ergeren dat de keuken nog steeds niet praktisch is en we missen de ruimte om lekker te kunnen koken. Er zit een rare hoek in de huidige opstelling, die moet er gewoon echt uit! We willen de keuken graag groter maken en dat het qua stijl past bij de rest van ons interieur. We willen het liefst een L-vorm en kasten aan de korte zijde. Maar kiezen we voor een donkere keuken bij de donkere vloer of toch iets anders? We lopen een beetje vast.”

bintihome

Mijn advies voor Mariska:

Mariska, de huidige keuken is al een plaatje! Heel mooi hoe jullie de ‘pippokeuken’ hebben weten om te toveren tot deze sfeervolle keuken. Ik snap dat hij wellicht niet heel praktisch is en dat je meer werkruimte wilt creëren. De lange wand kan je volledig gebruiken voor kasten met werkruimte en heel veel laden, dit geeft voldoende opbergruimte en ziet er strak uit. Je had in de moodboard maker al een plaatje gedeeld van een bar en dat is dus ook iets wat je kan doen. Op de plek waar nu de hoge kast staan loopt het werkblad nog ietsje door en dan gaat hij de hoek om. Je hebt zo extra werkruimte én je kan aan de andere kant twee barkrukken neerzetten.

De hoge kast verplaatst naar de korte wand. Ik weet niet of jullie de mogelijkheid hebben om de schuine wand recht te trekken maar anders zou ik er toch voor kiezen om het blad nog een stukje door te laten lopen.
Vervolgens plaats je op de korte zijde een kastenwand waar een apothekerskast in zit, de koelkast en nog extra opbergruimte. Aan de lange wand kan je een lange plank ophangen om zo de lengte nog extra te benadrukken én je creëert nog wat opbergruimte.

De kleur en stijl van de keuken? Je geeft aan dat je een donkere keuken wilt, dit kan zeker. Zorg ervoor dat er wel wat contrast ontstaat en niet dat er alleen maar donkere elementen te zien zijn. Ga bijvoorbeeld voor een donkere kastenwand, misschien wel donkergroen? Zo komt de donkergroene wand uit de woonkamer ook weer terug. De kasten kan je zeker donkergrijs doen maar kies voor een lichter werkblad. Accenten van hout in de bar en de planken zorgen dat het geheel wat minder zwaar wordt. Een stijlvolle keuken met stevige accenten. Veel succes! :)

bintihome
De keukens op dit moodboard: Keuken 01 linksboven, keuken 02 links onder

Lezersvraag van Naima

Naima stuurde haar volgende vraag in: ”Onze keuken is ruim, maar ik vind het te donker en te druk. Als we een nieuwe keuken nemen, gaat ook alles eruit inclusief de tegels. We willen geen bovenkastjes meer maar wat zou ik dan wel kunnen doen dat het niet te kaal is? En wel of geen tegels? We willen een licht uitstraling en ik ben vooral op zoek naar balans zodat het niet te druk is zoals nu maar ook niet te kaal.”

bintihome

Mijn keukenadvies voor Naima:

Allereerst denk ik dat het een hele goede keuze is om de bovenkastjes weg te halen. In ieder geval de kastjes aan de hele linkerkant. Ik zou voor deze lange wand vooral met laden werken voor voldoende opbergruimte. Boven het fornuis ( links ) kan je wel kiezen voor een losse kast en eventueel een plank. Voor de basis van de keuken zou ik kiezen voor witte kastjes en een eiken houten blad zoals je ook in de moodboard maker had gekozen. Het eiken komt weer mooi terug in de meubels in de woonkamer. Het is mooi als er een balans is en inderdaad de stijl van de keuken past bij de rest van het huis. Tegels geven een sfeervolle uitstraling aan de keuken en dient meteen als spatrand. Je zou voor meer landelijke spatula tegels kunnen gaan in een zachte grijs blauw tint.

Ondanks dat je geen bovenkastjes meer hebt kan je kiezen om de koelkast wederom weg te werken in een kast. Dit houdt de achterwand meteen in balans met het kastje dat je links aan de wand kan hangen. Een afzuigkap aan de wand zou kunnen maar er zijn ook kookplaten met een afzuigkap erin verwerkt. Ik denk dat de combinatie van wit met eikenhout en grijs/blauw zorgt voor een frisse maar toch uitnodigende sfeer in de keuken. Een moderne keuken met een stijlvolle uitstraling. Succes! :)

bintihome
De keuken op dit moodboard: Keuken links boven

Lezersvraag van Erna:

Erna verteld: ”Wij gaan een nieuwe keuken kopen, alleen willen we geen kant en klare inbouw set. Maar wat dan wel? Het moet in ieder geval veel werkruimte opleveren en passen bij onze net opgeknapte kleurrijke woonkamer. De keuken is nu 20 jaar oud en tijd voor vernieuwing. We zoeken aansluiting met de stijl van de woonkamer. Daarnaast willen we graag een aaneengesloten aanrechtblad, een grotere koelkast, meer laden en een los fornuis met oven. Ik ben benieuwd!”

bintihome

Advies voor Erna:

Bij deze kleurrijke woonkamer zal een keuken met kleur inderdaad erg mooi zijn. Mijn advies is om de basis rustig te houden, de kastjes kunnen wit zijn of in een zachte pastel tint zoals roze of mint groen. Door een beton (kleur) blad toe te voegen en zwarte accenten krijgt de keuken weer meer contrast en sluit dit goed aan bij de rest van de woonkamer. Her en der wat accenten goud zorgen voor een stijlvolle uitstraling.

Een zwarte vrijstaande oven met ernaast rekjes om keukengerei aan om te hangen. De kasten bij het raam blijven over de hele wand laag. Aan de linkerkant kan je een complete wand met kasten plaatsen met een koelkast, oven en opbergruimte. Nu heb je op twee plekken hoge kasten, ik zou dit bij één wand houden. Het werkblad loopt van onder het raam door tot om de hoek voor voldoende werkruimte. Aan de wand aan de rechterkant kan je nog een kastje ophangen voor extra opbergruimte. Indien je de koelkast echt een eyecatcher wilt laten zijn dan kan je voor een vrijstaande versie in een kleur kiezen. De wand aan de linkerkant is dan compleet gevuld met opbergruimte.

Her en der wat open vakken in de kasten om keukenaccessoires zichtbaar te stylen. Tegen de wand boven het fornuis en het werkblad kunnen tegels geplaatst worden. Afhankelijk van de kleur van de keuken kan je de kleur van de tegels bepalen. Bij een keuken in een kleur kan je gaan voor neutrale tegels ( wellicht in visgraatmotief) en bij een witte of lichte keuken kan je gaan voor bijvoorbeeld roze tegels. Het gaat erom dat het kleurenpalet van de woonkamer verdeeld wordt over de keuken en zo wordt het één geheel. Een speelse en stijlvolle keuken, veel succes Erna!

bintihome
Keukens op dit moodboard: Keuken links bovenkeuken links onder

Voor de bovenstaande adviezen heb ik vooral gekeken naar de stijl en vormgeving van de keuken. Voor de inhoud van de keuken en innovatieve oplossingen kan je met het moodboard naar één van de winkels van Bruynzeel Keukens gaan voor verder advies.

Ik ben heel erg benieuwd wat je van deze interieurvraag blog vond. Ik vind het erg leuk om jullie hopelijk weer een stapje verder te kunnen helpen met de inrichting van een persoonlijk interieur. Of dit nou voor de woonkamer, keuken of slaapkamer is. Van elke ruimte kan jij een persoonlijke plek maken.

Meer inspiratie opdoen voor de keuken?

Dit blog over keukenadvies en de moodboard maker is een samenwerking met Bruynzeel Keukens.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen. Kies hieronder hoe je verder wilt gaan. Deze keuze hoef je maar één keer te maken.